В Україні створили «Школу протидії дезінформації» для держслужбовців

В Україні створили «Школу протидії дезінформації» для держслужбовців

22 Липня 2022
2068
22 Липня 2022
09:45

В Україні створили «Школу протидії дезінформації» для держслужбовців

2068
Чиновникам і чиновницям почали допомагати краще знатися на питаннях стратегічних комунікацій та протидії дезінформації.
В Україні створили «Школу протидії дезінформації» для держслужбовців
В Україні створили «Школу протидії дезінформації» для держслужбовців

МКІП cпільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки і Центром демократії та верховенства права створили «Школу протидії дезінформації» для держслужбовців.

Для чиновників і чиновниць проводитимуть тренінги з використання ключових повідомлень і наративів, навчатимуть «тримати інформаційний фронт та розбудовувати інформаційну стійкість України».

21 липня відбувся перший тренінг, у якому взяли участь понад 100 державних службовців.

«Сьогоднішній захід є як ніколи на часі, оскільки тема інформаційної безпеки у нинішній ситуації є однією з пріоритетних. Окрім того, такі навчання роблять нас ще більш успішними у боротьбі з ворогом. Важливо, що надалі освітній напрямок буде лише вдосконалюватися, і це лише один із наших проєктів, присвячених медіаграмотності. Ми маємо тримати першу лінію оборони від інформаційних атак, відтак робота державних службовців має величезне значення для побудови інформаційної стійкості держави в цілому», – сказав заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко

Загалом діяльність Школи спрямована на підтримку українських держслужбовців і працівників комунікаційних відділів державних установ. Навчальні заходи, які будуть проводити у Школі, сприятимуть підвищенню рівня компетентності чиновників і чиновниць у питаннях стратегічних комунікацій та протидії дезінформації. 

«Ця Школа є результатом тісної співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики та Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. В умовах війни, коли зброєю є навіть інформація, така школа є максимально адаптованою та корисною для державних службовців», – зазначила Олеся Холопик, директорка Центру демократії та верховенства права.  

Під час навчання досвідом у боротьбі з дезінформацією поділилася Марія Ліндгрен-Салтанова, повірена у справах посольства Королівства Швеція в Україні. 

«У Швеції ми теж мали проблему у боротьбі з фейками і дезінформацією. Тому була навіть окремо створена урядова установа "Агенція психологічного захисту", яка займалася боротьбою з фейками з боку іноземних урядів. Головна мета установи – охорона населення та збереження відкритого демократичного суспільства. І ми маємо багато прикладів, коли така робота була дуже ефективною, – сказала Марія Ліндгрен-Салтанова. – Ми віримо, що треба посилювати стійкість України до дезінформації і просто зараз, і у майбутньому. Тому ми сподіваємося на довгострокову співпрацю».

Співорганізатором заходу став Центр демократії та верховенства права, фінансову допомогу надало посольство Королівства Швеція в Україні.  

Крім освітніх заходів, Центр стратегічних комунікацій також розробить навчальні матеріали, які держслужбовці зможуть використовувати у своїй роботі і після закінчення програми тренінгів.

«Хочу подякувати всім нашим захисникам та захисницям, які воюють на всіх фронтах. Починаючи від воєнного — до інформаційного. Адже робота кожного точно наближає нас до перемоги. Також завдячуючи цьому ми маємо змогу проводити цю Школу», — прокоментувала Олеся Холопик.

Онлайн-тренінги проводитимуть експерти Центру стратегічних комунікацій, зокрема заступник керівника Центру Микола Балабан, керівниця освітнього напрямку Ірина Адам, асистентка освітнього напрямку Вікторія Зражевська та інші профільні спеціалісти.

Раніше Міністерство культури та інформаційної політики України разом із Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підготувало єдину позицію до світових платформ Big Tech щодо боротьби з фейками.

Фото: Christoph Scholz/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2068
Читайте також
23.06.2022 08:00
ГО «Детектор медіа»
«Детектор медіа» вдячний за вклад у документування кремлівської дезінформації Let'sData, StopFake, УКМЦ, «Інституту масової інформації», Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, VoxUkraine, Любові Цибульській
284 083
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
636 дн. тому
Школа ім.Гебельса, бюджетним коштом. Дайте бажаючим жити цивілізовано, виїхати у Європу, а тут живіть як і хочеться зі своїм корумпованими екстремістами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду