Олена Зеленська в Конгресі США закликала дати більше зброї Україні

Олена Зеленська в Конгресі США закликала дати більше зброї Україні

20 Липня 2022
2417
20 Липня 2022
21:02

Олена Зеленська в Конгресі США закликала дати більше зброї Україні

2417
Це перший виступ дружини президента іноземної країни в Конгресі США.
Олена Зеленська в Конгресі США закликала дати більше зброї Україні
Олена Зеленська в Конгресі США закликала дати більше зброї Україні

Перша леді України Олена Зеленська виступила в Конгресі США. 

Вона подякувала Сполученим Штатам за підтримку України в боротьбі за людське життя й незалежність, підкресивши: «Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки Росія вбиває, Америка рятує».

Олена Зеленська звернулася до влади США із закликом надати зброю і засоби протиповітряної оборони для перемоги над Росією і тероризмом, який загрожує всьому світові.

«Я зараз прошу про річ, якої б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброї! Зброї не для того, щоби нести війну на чужу землю, а щоби захистити свій дім і право прокидатися у ньому живим!», – сказала дружина українського президента. 

Також у своєму зверненні Олена Зеленська просила про засоби  протиповітряної оборони: «Щоби ракети не вбивали дітей у їхніх візочках, щоби вони не руйнували дитячі кімнати і цілі сім’ї».

Вона закликала до подальшої підтримки України, яка долає не лише армію країни-агресора, а й тероризм: «Допоможіть нам спинити терор проти українців, і це буде нашою спільною великою перемогою – в ім’я життя, свободи і прагнення до щастя кожної людини, кожної родини».

Під час свого виступу Олена Зеленська продемонструвала відео з українськими дітьми. Зокрема, це був відеозапис з чотирирічною Лізою з Вінниці, яка загинула внаслідок російського авіаудару. Нагадаємо, мама Лізи, Ірина Дмитрієва, досі перебуває в лікарні внаслідок тяжких поранень.

У своєму дописі про цей виступ Перша Леді акцентувала на тому, що він був не за протоколом: зазвичай перші леді говорять виключно про мирні речі.

Зокрема вона зазначила

«Виконала те, заради чого прибула до США: під час виступу в Конгресі (до речі, це вперше, коли перша леді отримує таку можливість) попросила зброю для України.

Так, це поза протоколом, я знаю. Зазвичай перші леді говорять виключно про мирні речі. Але як про них можна говорити, коли проти твоєї країни ведеться нападницька терористична війна? Звернулася до конгресменів не як до політиків і представників партій, а як до матерів і батьків, дідусів і бабусь, доньок і синів. І не як перша леді – як мати й донька.

Адже які б посади ми не обіймали в житті, завжди залишаємося насамперед частиною своєї родини...».

Приймаючи гостю з України, Перші леді США Джилл Байден позувала для фото у жовтих туфлях, тоді як Перша леді України була в блакитних.

Нагадаємо, Олена Зеленська перебуває з візитом у Вашингтоні на запрошення першої леді США Джилл Байден.

Фото з фейсбук-сторінки Олени Зеленської

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду