detector.media
20.07.2022 21:02
Олена Зеленська в Конгресі США закликала дати більше зброї Україні
Олена Зеленська в Конгресі США закликала дати більше зброї Україні
Це перший виступ дружини президента іноземної країни в Конгресі США.

Перша леді України Олена Зеленська виступила в Конгресі США. 

Вона подякувала Сполученим Штатам за підтримку України в боротьбі за людське життя й незалежність, підкресивши: «Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки Росія вбиває, Америка рятує».

Олена Зеленська звернулася до влади США із закликом надати зброю і засоби протиповітряної оборони для перемоги над Росією і тероризмом, який загрожує всьому світові.

«Я зараз прошу про річ, якої б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброї! Зброї не для того, щоби нести війну на чужу землю, а щоби захистити свій дім і право прокидатися у ньому живим!», – сказала дружина українського президента. 

Також у своєму зверненні Олена Зеленська просила про засоби  протиповітряної оборони: «Щоби ракети не вбивали дітей у їхніх візочках, щоби вони не руйнували дитячі кімнати і цілі сім’ї».

Вона закликала до подальшої підтримки України, яка долає не лише армію країни-агресора, а й тероризм: «Допоможіть нам спинити терор проти українців, і це буде нашою спільною великою перемогою – в ім’я життя, свободи і прагнення до щастя кожної людини, кожної родини».

Під час свого виступу Олена Зеленська продемонструвала відео з українськими дітьми. Зокрема, це був відеозапис з чотирирічною Лізою з Вінниці, яка загинула внаслідок російського авіаудару. Нагадаємо, мама Лізи, Ірина Дмитрієва, досі перебуває в лікарні внаслідок тяжких поранень.

У своєму дописі про цей виступ Перша Леді акцентувала на тому, що він був не за протоколом: зазвичай перші леді говорять виключно про мирні речі.

Зокрема вона зазначила

«Виконала те, заради чого прибула до США: під час виступу в Конгресі (до речі, це вперше, коли перша леді отримує таку можливість) попросила зброю для України.

Так, це поза протоколом, я знаю. Зазвичай перші леді говорять виключно про мирні речі. Але як про них можна говорити, коли проти твоєї країни ведеться нападницька терористична війна? Звернулася до конгресменів не як до політиків і представників партій, а як до матерів і батьків, дідусів і бабусь, доньок і синів. І не як перша леді – як мати й донька.

Адже які б посади ми не обіймали в житті, завжди залишаємося насамперед частиною своєї родини...».

Приймаючи гостю з України, Перші леді США Джилл Байден позувала для фото у жовтих туфлях, тоді як Перша леді України була в блакитних.

Нагадаємо, Олена Зеленська перебуває з візитом у Вашингтоні на запрошення першої леді США Джилл Байден.

Фото з фейсбук-сторінки Олени Зеленської

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY