detector.media
16.07.2022 13:31
Поплічниці херсонського колаборанта Стремоусова дали 5 років – СБУ
Поплічниці херсонського колаборанта Стремоусова дали 5 років – СБУ
Вона закликала відновити СРСР, що є одним із основних наративів російської пропаганди.

За матеріалами Служби безпеки України ув’язнено помічницю керівника окупаційної адміністрації Херсону. Жінка закликала відновити СРСР. Про це повідомляється на сайті СБУ.

«До 5 років ув’язнення засуджено поплічницю прокремлівського пропагандиста Кирила Стремоусова, який входить до керівного складу окупаційної адміністрації Херсону», – йдеться у повідомленні СБУ.

За цими даними, колаборантка координувала інформаційно-підривну діяльність агентурної мережі, яку Кирило Стремоусов створив на підтримку спецслужб РФ.

Перебуваючи на Прикарпатті, вона «розганяла» через інтернет повідомлення, у яких схвалювала дії загарбників. Також жінка активно поширювала дописи, закликаючи до відновлення СРСР. Для максимального охоплення вона адмініструвала анонімні акаунти в декількох соцмережах, зокрема й у тих, що заборонені в Україні.

Ув'язнена використовувала різні псевдоніми, а зі своїм «куратором» спілкувалась через закриті канали зв’язку. Її публікації активно репостили інші учасники пропагандистської мережі для проведення інформаційних диверсій проти нашої держави.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали зловмисницю в Івано-Франківську. Під час обшуків у неї виявили паспорт громадянки РФ та комп’ютерну техніку з доказами незаконної діяльності.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Служба безпеки розслідує понад 300 кримінальних проваджень за фактами виправдання російської військової агресії проти України та популяризації окупаційних угруповань. 

Нагадаємо, у червні СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ Росії, яку координував радник «очільника» тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова.

Було затримано 19 ворожих агентів у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях. Ці люди, за даними СБУ, коригували ракетні обстріли українських міст і розвідували позиції підрозділів ЗСУ, а також збирали інформацію щодо місць утримання російських полонених. 

Херсонський блогер-колаборант Кирило Стремоусов усіляко підтримує тимчасову російську окупацію Херсонщини, називає себе «русским», який багато років «потерпав» від «нацистів» та «провокацій СБУ». 

13 березня Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді,  а 19 березня йому повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Зокрема, 16 березня Стремоусов разом із поплічниками провів незаконне зібрання окупантського псевдооргану влади «Комитет спасения "За мир и порядок"».

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY