Проєкт «Воєнний щоденник» на ютуб-каналі «Україна 24» завершено. Мустафін йде з МГУ

Проєкт «Воєнний щоденник» на ютуб-каналі «Україна 24» завершено. Мустафін йде з МГУ

13 Липня 2022
4601
13 Липня 2022
17:44

Проєкт «Воєнний щоденник» на ютуб-каналі «Україна 24» завершено. Мустафін йде з МГУ

4601
Завершення проєкту пов’язане з тим, що «Медіа Група Україна» припинила виробляти медіаконтент.
Проєкт «Воєнний щоденник» на ютуб-каналі «Україна 24» завершено. Мустафін йде з МГУ
Проєкт «Воєнний щоденник» на ютуб-каналі «Україна 24» завершено. Мустафін йде з МГУ

Вихід проєкту «Воєнний щоденник» на ютуб-каналі «Україна 24» завершився у зв'язку з загальним припиненням виробництва «Медіа Групою Україна» медіапродукту, зокрема, і в ютубі.

Про це «Детектору медіа» повідомив медіаменеджер Олексій Мустафін. Відповідно, за його словами, він йде з посади відповідального редактора у «Медіа Групі Україна».

«Воєнний щоденник почав виходити у березні 2022 року. Це були зведення з фронтів, актуальні події на фронті, коментарі експертів, насамперед військових, на актуальні теми, пов’язані з війною. Це робилось для того, щоб люди отримували оперативну інформацію і розуміли, що відбувається на фронтах. Оскільки я ним опікувався, то, відповідно припиняю співпрацю з "Медіа Групою Україна". Над проєктом працювала ціла команда ведучих і редакторів, які насправді і є його авторами. Я їм усім вдячний», – зазначив Мустафін.

Продакт лідер діджитал-команди «Україна 24» Богдан Амінов у коментарі «ДМ» зазначив, що «Воєнний щоденник» – це діджитал-проект, основним майданчиком для дистриб‘юції якого був ютуб-канал «Україна 24».

«Проєкт здобув певний успіх на ютубі. Проєкт в цілому збирав мільйонні перегляди за рахунок окремих публікацій експертних коментарів військових аналітиків та оперативної інформації з фронту. Йдеться про цифри, які на піку могли сягати щонайменше 2-3 мільйонів переглядів з одного випуску», – повідомив Амінов.

Розробкою концепції та формату «Воєнного щоденника» займалася діджитал-команда «Новинної Групи Україна», а телевізійна команда НГУ займалася виробництвом контенту для цього проекту. Старт, трансформація або завершення цього проекту регулювалися цими двома командами із подальшим затвердженням з компанією. 

У лютому 2021 року Мустафін залишив посаду генерального продюсера телеканалу «Еспресо», яку обіймав з лютого 2020 року.

У червні 2022 року Мустафін висловив думку, що справжньою метою деолігархізації, яку оголосила команда президента Володимира Зеленського, було встановлення контролю над засобами масової інформації.

11 липня український бізнесмен Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.

Ахметов уточнив, що «Медіа Група Україна» відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинить діяльність онлайн-медіа МГУ.

Ахметов зазначив, що таке рішення є вимушеним і продиктоване антиолігархічним законом, який набирає чинності.

12 липня SCM офіційно оголосила, що розпочинає процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій «Медіа Групи Україна». Мова йде про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, які були отримані МГУ від держави. Всі активи МГУ залишаються у її власності. 

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші. 

Скріншот відео: Цензор.НЕТ/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду