Заяви Спартц щодо Єрмака є спробою повернути в політику США наративи російської пропаганди — речник МЗС

Заяви Спартц щодо Єрмака є спробою повернути в політику США наративи російської пропаганди — речник МЗС

9 Липня 2022
4316

Заяви Спартц щодо Єрмака є спробою повернути в політику США наративи російської пропаганди — речник МЗС

4316
«Спекуляції довкола війни» — так Олег Ніколенко прокоментував заяву конгресвумен Сполучених Штатів.
Заяви Спартц щодо Єрмака є спробою повернути в політику США наративи російської пропаганди — речник МЗС
Заяви Спартц щодо Єрмака є спробою повернути в політику США наративи російської пропаганди — речник МЗС

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на запит конгресвумен Сполучених Штатів Вікторії Спартц щодо голови Офісу президента України Андрія Єрмака. Про це йдеться в заяві речника МЗС Олега Ніколенка, опублікованій на сайті МЗС.

«Україна глибоко вдячна Сполученим Штатам Америки за непохитну підтримку в протидії агресії Росії [...], — йдеться в заяві. — На цьому тлі масштабної підтримки особливо контрастують останні дії та заяви членкині Конгресу США Вікторії Спартц. Вони є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США».

Також Олег Ніколенко назвав дії Спартц «спекуляціями довкола війни»: «Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження».

Як ідеться в заяві, Україна «максимально відкрито» взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки. «Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого, очевидно, і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі», — зазначає Ніколенко.

Напередодні, 8 червня, Вікторія Спартц звернулася з офіційним листом до президента США Джо Байдена «з проханням надати брифінг щодо наглядових процедур, які здійснюються щодо глави Адміністрації президента Зеленського Андрія Єрмака».

На сайті Конгресу Спартц опублікувала повідомлення про те, що, за даними розвідки США, є підозра щодо співпраці Єрмака з РФ, тож конгресменам необхідно терміново отримати підтвердження або спростування цих «серйозних обвинувачень».

У цьому тексті конгресвумен згадала й про Олега Татарова, якого Єрмак призначив своїм заступником з питань правоохоронних органів для боротьби з корупцією. Татаров, як нагадує Спартц, понад рік зволікав із призначенням головного антикорупційного прокурора України, що спричинило проблеми в роботі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. У 2020 році Татаров сам перебував під слідством НАБУ, йдеться в тексті на сайті Конгресу.

Вікторія Спартц походить із Чернігівщини. Їй 44 роки. Вона — випускниця Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. 2000 року переїхала до США.

Вікторія стала першою в історії етнічною українкою, обраною до Конгресу США. Раніше працювала як підприємиця у галузі нерухомості і сільського господарства, а також була сенаторкою Сенату штату Індіана.

Фото з сайту Spartz.house.gov. На початку червня 2022 року Вікторія Спартц відвідала Україну, зокрема Чернігівщину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду