detector.media
02.07.2022 18:35
«Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова!» — уповноважена з культури та медіа ФРН
«Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова!» — уповноважена з культури та медіа ФРН
Клаудія Рот засудила бойкот російської культури, хоч і вважає це питання дискусійним.

Пані міністр Німеччини з питань культури і ЗМІ Клаудія Рот вважає неправильним бойкотувати російську культуру. Про це вона сказала в інтерв’ю Augsburger Allgemeine, опублікованому в суботу, 2 липня, пише з перекладом з німецької DW.

«Дискусія триває. Є велика невизначеність стосовно того, як поводитися з російською культурою. Я думаю, що бойкот це зовсім неправильно, адже часто саме російські художники намагаються зберегти останній простір свободи. Крім того, є така велика російська культура, як музика, як то література, як Антон Чехов. Я не дозволю Путіну забрати у мене Чехова», — сказала Клаудія Рот.

На думку держміністра, пропаганда і дезінформація «створюють таку невизначеність, що ніхто вже не може формувати думку, тому що ніхто вже не знає, кому довіряти».

«Це отрута для демократії, — підкреслила Клаудіа Рот. — Ще важливіше усвідомлювати, що збагачує нашу демократію», —сказала вона, наголосивши, що український народ зараз бореться «за свободу і демократичні права, які ми сприймаємо як належне».

Раніше Клаудія Рот приїздила у справах культури і прав українських митців до України, зокрема, до Одеси. 

Нагадаємо, кінофестиваль «Берлінале» після початку великої війни в Україні не підтримав ініціативу повністю бойкотувати російське кіно. Натомість на час «жорстокої війни проти України» вирішили не демонструвати кінотвори, що підтримують режим Путіна. Також двері «Берлінале» мали бути зачинені для всіх прокремлівських державних інституцій, делегацій та акторів, які підтримують дії російської влади.

Фото з телеграм-каналу «Одеса. Офіційно»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY