Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон окупантів

Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон окупантів

11 Липня 2022
2248
11 Липня 2022
16:06

Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон окупантів

2248
Максим Буткевич вступив до лав ЗСУ у березні 2022 року.
Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон окупантів
Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон окупантів

Правозахисник, один із засновників «Громадського радіо», військовослужбовець ЗСУ Максим Буткевич потрапив у російський полон. Це сталося в районі захоплених пунктів Золоте і Гірське у Луганській області. Дану інформацію повідомив «Бабель» із посиланням на батьків правозахисника. 

Мати Буткевича Євгенія розповіла виданню, що дізналася про долю сина з відео у ЗМІ, яке було опубліковано наприкінці червня. Відео з полоненими військовослужбовцями ЗСУ, серед яких був і Максим Буткевич,  поширили російські пропагандистські ресурси. 

Двоє полонених зі взводу Буткевича, стверджує мати, виходили на зв'язок 25 та 26 червня. Сам він на зв'язок не виходив з кінця червня. Де Буткевич перебуває зараз, в якому він стані, поки невідомо. 

За словами Євгенії Буткевич, питання щодо визволення її сина взяв під свій контроль Обʼєднаний центр із пошуку та звільнення полонених (його курують СБУ і Головне управління розвідки), але на всі запити рідним відповідають, що «справа опрацьовується». Іншої інформації немає.

У березні 2022 року Максим Буткевич вступив до лав ЗСУ.

«Бувають часи, коли треба бути готовим захищати те, що важливе – я твердо вірю в це. А решта – після перемоги», – написав тоді на своїй сторінці у фейсбуці Буткевич.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2248
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду