detector.media
11.07.2022 16:06
Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон окупантів
Правозахисник Максим Буткевич потрапив у полон окупантів
Максим Буткевич вступив до лав ЗСУ у березні 2022 року.

Правозахисник, один із засновників «Громадського радіо», військовослужбовець ЗСУ Максим Буткевич потрапив у російський полон. Це сталося в районі захоплених пунктів Золоте і Гірське у Луганській області. Дану інформацію повідомив «Бабель» із посиланням на батьків правозахисника. 

Мати Буткевича Євгенія розповіла виданню, що дізналася про долю сина з відео у ЗМІ, яке було опубліковано наприкінці червня. Відео з полоненими військовослужбовцями ЗСУ, серед яких був і Максим Буткевич,  поширили російські пропагандистські ресурси. 

Двоє полонених зі взводу Буткевича, стверджує мати, виходили на зв'язок 25 та 26 червня. Сам він на зв'язок не виходив з кінця червня. Де Буткевич перебуває зараз, в якому він стані, поки невідомо. 

За словами Євгенії Буткевич, питання щодо визволення її сина взяв під свій контроль Обʼєднаний центр із пошуку та звільнення полонених (його курують СБУ і Головне управління розвідки), але на всі запити рідним відповідають, що «справа опрацьовується». Іншої інформації немає.

У березні 2022 року Максим Буткевич вступив до лав ЗСУ.

«Бувають часи, коли треба бути готовим захищати те, що важливе – я твердо вірю в це. А решта – після перемоги», – написав тоді на своїй сторінці у фейсбуці Буткевич.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY