Нацрада вдруге закликала Euronews припинити трансляцію російської пропаганди

Нацрада вдруге закликала Euronews припинити трансляцію російської пропаганди

15 Червня 2022
3169
15 Червня 2022
14:52

Нацрада вдруге закликала Euronews припинити трансляцію російської пропаганди

3169
«Дуже дивно, як вигнані з Росії ЗМІ зберігають усі наративи Кремля у своїх трансляціях для російськомовних та франкомовних європейців», — зазначив регулятор.
Нацрада вдруге закликала Euronews припинити трансляцію російської пропаганди
Нацрада вдруге закликала Euronews припинити трансляцію російської пропаганди

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулась до керівництва телекомпанії Euronews із проханням переглянути їхню позицію щодо російської агресії проти України.

«На жаль, ми продовжуємо помічати відхилення від журналістських стандартів на каналі Euronews, тож дозвольте розповісти вам нашу думку щодо "неупереджених новин, заснованих на фактах", що ви проголошуєте своїм основним принципом.

Ми помітили, що різні мовні версії сюжетів мають певні розбіжності. Що ще гірше, ми бачимо, що кремлівські наративи продовжують існувати скрізь без жодних спроб назвати їх дезінформацією», – зазначили в Нацраді.

Зокрема, регулятор звернув увагу на сюжет Euronews від 12 червня, в якому присутня пряма мова голови луганських проросійських бойовиків Леоніда Пасечніка. При цьому у французькій версії сюжету він титрований як «лідер сепаратистського регіону Луганська», а в російській – як «глава Луганской народной республики», хоча тимчасово окуповані його бойовиками території є частиною України. Водночас в обох версіях сюжету є слова Пасечніка про «українські націоналістичні батальйони» і немає жодного пояснення, що це російський наратив для виправдання агресії.

«Чи не вважаєте ви, що транслювати точку зору бандитів і агресорів і не дати слова представникам української влади в тому ж сюжеті – це виглядає як підтримка агресії? Дуже дивно, як вигнані з Росії ЗМІ зберігають усі наративи Кремля у своїх трансляціях для російськомовних та франкомовних європейців», – зазначила Нацрада.

Зазначимо, що в березні 2022 року Нацрада вже звертала увагу, що російськомовна версія Euronews поширює російську пропаганду.

У Росії в тому ж березні заблокували мовлення телеканалу Euronews та його російськомовний сайт. Роскомнадзор повідомив, що блокування відбулось через «публікацію недостовірної інформації» про війну в Україні, а також через «заклики до участі в несанкціонованих акціях».

Ілюстрація: Euronews English/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3169
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду