У Росії заблокували телеканал Euronews

У Росії заблокували телеканал Euronews

22 Березня 2022
1560
22 Березня 2022
10:17

У Росії заблокували телеканал Euronews

1560
Мовник заблокований через висвітлення масштабної агресії Росії проти України.
У Росії заблокували телеканал Euronews
У Росії заблокували телеканал Euronews

У Росії заблокували мовлення телеканалу Euronews, також не працює сайт мовника ru.euronews.com.

Роскомнадзор повідомив, що блокування Euronews відбулось через «публікацію недостовірної інформації про спеціальну військову операцію, що проводиться Збройними Силами РФ», а  також через «заклики до участі в несанкціонованих акціях».

Як повідомляє російська служба «Радіо Свобода», на екранах телевізорів замість трансляції Euronews розміщене повідомлення, що мовлення каналу призупинено.

4 березня Держдума Росії ухвалила закон про введення кримінальної відповідальності за «публічне поширення свідомо неправдивої інформації про дії російської армії». Агресор забороняє своїм ЗМІ називати вторгнення в Україну війною, використовуючи термін «спецоперація».

У березні влада Росії почала блокувати сайти російської служби «Радіо Свобода», BBC та Deutsche Welle. Про тимчасове припинення роботи в Росії оголосила британська компанія суспільного телерадіомовлення BBC.

Euronews – європейський щоденний цілодобовий інформаційний телеканал, який поєднує відеохроніку світових подій і аудіокоментарі на тринадцяти мовах. Заснований 1 січня 1993 року. Кабельне, супутникове та ефірне мовлення Euronews присутнє в 150 країнах світу (в Європі, Африці, Азії, Австралії, Північній і Південній Америці, а також на Близькому Сході). Штаб-квартира Euronews розташована в Ліоні, Франція.

Фото: Euronews English/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду