МЗС: Вкид роспропаганди про готовність зупинити війну у березні – відверта брехня

МЗС: Вкид роспропаганди про готовність зупинити війну у березні – відверта брехня

7 Червня 2022
1836
7 Червня 2022
17:39

МЗС: Вкид роспропаганди про готовність зупинити війну у березні – відверта брехня

1836
МЗС: Путіна не зупинить задобрювання, його зупинять РСЗВ та інше важке озброєння, а також ще більш жорсткі міжнародні санкції.
МЗС: Вкид роспропаганди про готовність зупинити війну у березні – відверта брехня
МЗС: Вкид роспропаганди про готовність зупинити війну у березні – відверта брехня

Речник МЗС України Олег Ніколенко назвав повідомлення росЗМІ про нібито готовність Росії зупинити війну у березні відвертою брехнею і черговим вкидом російської пропаганди.

Зокрема, пропагандистське видання «Известия» з посиланням на неназваного співрозмовника повідомило, що Москва нібито була готова зупинити війну ще у березні під час переговорів делегацій в Анталії.

«Тоді Україна сама запропонувала нейтральний статус та гарантії безпеки без включення до них Донбасу та Криму. Володимир Путін був готовий піти на цей крок, але на Україну натиснув Захід, і тому Київ відкликав свою пропозицію», – повідомляли росЗМІ.

Речник МЗС Ніколенко назвав повідомлення росЗМІ брехнею та зауважив, що Росія ніколи не була зацікавлена у перемовинах і не демонструє готовності до миру.

«Для деяких західних діячів, які досі вірять в діалог з Путіним, має нарешті стати зрозумілим: Росія не зацікавлена в переговорах. Росія не хоче миру. Росія прагне знищити українців. Як вже зазначав Дмитро Кулеба, зволікання із допомогою Україні лише надає російському режиму більше простору для агресії проти України. Путіна не зупинить задобрювання. Його зупинять РСЗВ та інше важке озброєння, яким Україна зможе захищати свою землю, а також ще більш жорсткі міжнародні санкції, які мають включати заборону на російський експорт та газове ембарго»,написав Ніколенко у фейсбуці.

Речник МЗС наголосив, що під час перемовин в Анталії Дмитро Кулеба порушував єдине питання – відкриття гуманітарних коридорів для евакуації цивільних з Маріуполя.

«Співрозмовник "Известий" – черговий вкид російської пропаганди. РФ готує підґрунтя для подальшої незаконної асиміляції захоплених районів в Херсонській та Запорізькій областях, вигадуючи виправдання продовженню війни проти України», – додав Ніколенко.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ і тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагаються захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Також частково окупованою залишається територія південних областей України.  

Фото: Enrico Strocchi/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1836
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду