Росія ізолюється від закордонної інформації, що свідчить про крихкість її наративів — Держдеп

Росія ізолюється від закордонної інформації, що свідчить про крихкість її наративів — Держдеп

7 Червня 2022
942
7 Червня 2022
11:17

Росія ізолюється від закордонної інформації, що свідчить про крихкість її наративів — Держдеп

942
Нед Прайс: Намагання ізолювати російську громадськість від будь-якої закордонної інформації лише ілюструє крихкість та непереконливість наративу російського уряду.
Росія ізолюється від закордонної інформації, що свідчить про крихкість її наративів — Держдеп
Росія ізолюється від закордонної інформації, що свідчить про крихкість її наративів — Держдеп

Речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що намагання Росії ізолюватися від закордонної інформації свідчить про крихкість її власних наративів. 

Прайс нагадав, що Кремль проводить «повномасштабний наступ на свободу слова, доступ до інформації та правди». Як приклад цензури він навів заборону в Росії вживати слово «війна» щодо нападу російської армії на Україну.

«Російський уряд засадничо та свідомо зневажає поняття вільної преси. Як свідчення можна навести той факт, що вони блокують кожен незалежний засіб масової інформації в їхній країні, погрожують професійним журналістам просто за те, що вони роблять свою роботу. Їхнє намагання ізолювати російську громадськість від будь-якої закордонної інформації лише ілюструє крихкість та непереконливість наративу російського уряду»,цитує Прайса «Голос Америки».

Речник Держдепу додав, що США не позбавляли акредитації жодного російського журналіста з тих, що вже працюють у країні, та продовжують видавати візи кваліфікованим російським журналістам.

Прайс нагадав, що минулого місяця адміністрація Джо Байдена запровадила санкції щодо трьох російських телеканалів – «Первый канал», НТВ та «Россия-1», які належать державі повністю чи частково і прибутки від роботи яких допомагають «фінансувати війну президента Путіна». При цьому багато інших державних та недержавних каналів залишаються поза санкціями.

Також, за словами Прайса, влада США продовжує взаємодіяти з представниками російських медіа, тому що «вважає життєво важливим для людей в Росії мати доступ до інформації». Він навів приклад інтерв’ю, яке дав російському державному інформаційному агентству ТАСС посол США у Москві Джон Салліван.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ і тероборона  відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагаються захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Також частково окупованою залишається територія південних областей України.  

4 березня Держдума Росії ухвалила закон про введення кримінальної відповідальності за «публічне поширення свідомо неправдивої інформації про дії російської армії». Агресор забороняє своїм ЗМІ називати вторгнення в Україну війною, використовуючи термін «спецоперація».

У березні влада Росії почала блокувати сайти російської служби «Радіо Свобода», BBC та Deutsche Welle. Про тимчасове припинення роботи в Росії оголосила британська компанія суспільного телерадіомовлення BBC.

Скріншот відео: Ned Price/Twitter

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
942
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду