BBC припиняє роботу в Росії

BBC припиняє роботу в Росії

4 Березня 2022
1740
4 Березня 2022
19:15

BBC припиняє роботу в Росії

1740
«Русская служба Би-би-си» продовжить роботу, але вже за межами Росії.
BBC припиняє роботу в Росії
BBC припиняє роботу в Росії

У п'ятницю, 4 березня, британська компанія суспільного телерадіомовлення BBC повідомила про тимчасове припинення роботи в Росії.

Рішення прийняте у відповідь на ухвалення російською владою закону про кримінальну відповідальність за так звані «фейки про дії російських збройних сил».

«Цей закон криміналізує сам процес незалежної журналістики. Це не залишає нам іншого вибору, крім як тимчасово призупинити роботу в Російській Федерації всіх журналістів ВВС News і допоміжного персоналу, поки ми оцінюємо всі наслідки цієї неприйнятної події», – каже генеральний директор ВВС Tім Дейві.

«Русская служба Би-би-си» продовжить роботу, але вже за межами Росії.

«Ми, як і раніше, прагнемо надавати точну та незалежну інформацію аудиторії по всьому світу, у тому числі, мільйонам росіян, які користуються нашими службами новин. Наші журналісти в Україні та у всьому світі продовжуватимуть висвітлення російського вторгнення в Україну», – додав Дейві.

Російська влада вже закрила доступ до сайтів ВВС, зокрема, bbcrussian.com та bbcnews.com.

4 березня Державна дума Росії ухвалила законопроект про кримінальну відповідальність за так звані «фейки про дії російських збройних сил».

За повідомлення про діяльність російської армії, які російський суд визнає «наперед помилковими», загрожує штраф або до 15 років колонії. 

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаку російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. Агресор забороняє своїм ЗМІ називати вторгнення війною, використовуючи термін «спецоперація».

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1740
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду