detector.media
25.05.2022 19:49
В Україні запустили видання «Ґрунт»
В Україні запустили видання «Ґрунт»
«Ґрунт» публікує оригінальні та перекладені статті, інтерв'ю, авторські колонки та репортажі з України та з-за кордону.

В Україні запустили нове медіа «Ґрунт», видання засноване на базі телеграм-каналу «Україна Оперативно», який створила на початку масштабного вторгнення Росії  команда тревел-порталу Lowcost.ua.

«Ми розширюємось та стаємо повноцінним медіа. Ми запустили нове медіа "Ґрунт", яке пише про Україну та українців: про війну та мир, про політику та економіку, про чорне та біле у житті нашої країни...Ми пропонуємо вам щоденну порцію контенту для роздумів. А також надаємо авторам ҐРУНТ, у який вони сіють зерна правди.   Це також медіа із позицією та емоцією. Ми любимо питомо українські слова та букви, маємо чітку патріотичну точку зору, і не збираємося давати слова русні або руснявим посіпакам. Бо їхні слова – то отрута. Вона здатна зіпсувати будь-що, навіть найродючіший», – повідомляє редакція.

На сайті є оригінальні та перекладені статті, інтерв'ю, авторські колонки та репортажі з України та з-за кордону.

Першим співрозмовником «Ґрунту» став учасник війни з Росією, блогер та письменник Валерій Маркус, інтерв'ю розміщене на ютубі.

Також видання представлене у фейсбуці, телеграмі, тіктоці, твіттері та інстаграмі. Редакцію можна підтримати на Патреоні та донатами. 

У коментарі «Детектору медіа» редакція «Ґрунту»  повідомила, що над проєктом працює вся команда Lowcost.ua, а також редактори, журналісти та люди з досвідом у цифрових комунікаціях.

Географія команди не тільки вся Україна – Херсон, Луцьк, Київ, Івано-Франківськ та інші міста, але і закордон – колеги щодня на зв'язку з Німеччини та Франції.  

«Медіа Ґрунт має демократичну, горизонтальну структуру, яку ми перенесли з телеграма. Головного редактора на сайті немає – є редакційна рада, яка обирає теми та працює з текстами. І є команда людей, яка позмінно працює на стрічці в Телеграм, і яка теж не має проміж себе головного», – повідомили в редакції.

Директор медіа – Валерій Шелупець, який займається розвитком проєкту, фінансовими та організаційними питаннями.

Замість звичної стрічки новин у сайт інтегрований телеграм-канал, який регулярно оновлюється.

«Ґрунт» повністю фінансується читачами та підписниками, перші 1,5 місяці проект існував на волонтерських засадах: «Ми домовилися грати в довгу і не стати черговим одноденним проектом. Вважаємо, нам це під силу. Особливо зважаючи, що перші 1,5 місяці проект не лише існував на волонтерських засадах, а й набирав шалені оберти. Частково ми фінансуємо своє медіа з власної кишені – це взагалі, мабуть, прецедент на ринку українських ЗМІ. Але звісно, також почали постійно моніторити анонси та пропозиції від донорів, які підтримують медіа в Україні, і хотіли б додатково подаватися на гранти для розвитку і розширення»

Одним із ключових форматів на сайті є інтерв'ю, найчастіше публікується одночасно текстова та відео версії розмов. Також редакція готує аналітичні матеріали та репортажі з тимчасово окупованих територій чи гарячих точок. 

«Ми запровадили ще одну рубрику – “Палії трави”. Вона присвячується колегам із інших ТГ-каналів, які безсоромно крадуть наші повідомлення та авторські фото без посилання на канал та вказання авторства», – додали в редакції.

Ілюстрація: «Ґрунт»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY