detector.media
19.05.2022 09:35
Росія закриває бюро канадської CBC у Москві
Росія закриває бюро канадської CBC у Москві
МЗС РФ назвало CBC «пропагандистським» мовником.

Росія оголосила про закриття московського офісу Канадської радіомовної корпорації (CBC) у відповідь на те, що Оттава раніше заборонила мовити на своїй території російському державному каналу RT. Візи та акредитація у іноземних журналістів телеканалу також будуть відкликані.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що це захід у відповідь, пов’язаний з діями Канади. Захарова назвала заборону Канади на роботу RT «русофобською», а CBC – «пропагандистським».

Головний редактор CBC News Броді Фенлон заявив, що громадська телекомпанія «глибоко розчарована» цим рішенням.

«Це є ще одним кроком Росії, спрямованим на те, щоб задушити вільну та незалежну пресу в межах своїх кордонів. Журналістика CBC є абсолютно незалежною від канадського уряду», – цитує Фенлона «Радіо Свобода»

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо розкритикував рішення Москви, заявивши, що «відповідальна журналістика, яка розповідає громадянам про те, що насправді відбувається, є серйозною загрозою для Володимира Путіна». Трюдо додав, що цей крок є «неприйнятним», бо журналісти мають бути «вільними від цензури, залякування та втручання».

У березні Канада офіційно заборонила мовлення RT та RT France, заявивши, що їхні програми не відповідають канадським стандартам мовлення. RT звинувачували у поширенні пропаганди та блокували у більшості західних країн з того часу, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

2 березня мовлення RT і Sputnik було заблоковано в Євросоюзі через систематичне маніпулювання інформацією та дезінформацію.

Також  російський пропагандистський канал RT зник з усіх платформ мовлення у Великій Британії. Російські пропагандисти вже позбавлені ліцензії британсього регулятора.

1 березня відеосервіс YouTube  заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.  Зараз Євросоюз розробляє новий механізм покарання за дезінформацію у глобальному масштабі.

Фото: Ana Paula Hirama/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY