detector.media
03.05.2022 16:11
МЗС України закликало розширювати санкції проти пропагандистських росЗМІ
МЗС України закликало розширювати санкції проти пропагандистських росЗМІ
З 24 лютого 2022-го російські загарбники вбили понад двадцять українських та іноземних журналістів, а понад сто регіональних медіа на тимчасово захоплених територіях змушені були припинити роботу через погрози, знищення редакцій, неможливість працювати в умовах тимчасової окупації.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту розширювати санкції проти російських пропагандистських ЗМІ. Про це йдеться у заяві міністерства з нагоди Всесвітнього дня свободи преси.

«Закликаємо міжнародне співтовариство розширювати санкції проти російських ЗМІ, які поширюють пропаганду та дезінформацію. Медіа держави-агресора мають бути відрізані від можливостей викривляти факти війни Росії проти України.

Висловлюємо вдячність українським та міжнародним журналістам, які у складних умовах, часто ризикуючи власним життям, працюють у зонах бойових дій, аби донести правду про воєнні злочини РФ в Україні», – сказано в заяві.

У МЗС нагадали, що з 2014 року Росія знищує свободу слова на тимчасово окупованих українських територіях: переслідує журналістів, проводить безпідставні обшуки в приміщеннях редакцій та приватних помешканнях, перетворює ці території на «інформаційні гетто».

З 24 лютого 2022-го російські загарбники вбили понад двадцять українських та іноземних журналістів, а понад сто регіональних медіа на тимчасово захоплених територіях змушені були припинити роботу через погрози, знищення редакцій, неможливість працювати в умовах окупації.

Крім того, зазначають у міністерстві, на захоплених територіях Росія запускає трансляцію своїх пропагандистських каналів, які використовуються для виправдання російського вторгнення та розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Нагадаємо, суспільні мовники Австралії припинили трансляцію усіх російських державних програм та каналівРосійський пропагандистський канал «Царьград» потрапив під санкції США. Крім того, ЄС запровадив санкції проти очільників РТР і ТАСС та інших російських пропагандистів.

Ілюстрація: lsm.lv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY