Україна відповіла Макрону, який вважає росіян та українців «братами»

Україна відповіла Макрону, який вважає росіян та українців «братами»

13 Квітня 2022
2032
13 Квітня 2022
14:33

Україна відповіла Макрону, який вважає росіян та українців «братами»

2032
МЗС України – Макрону: Немає ані моральних, ні реальних підстав вести розмови про "братні" зв'язки російського та українського народів.
Україна відповіла Макрону, який вважає росіян та українців «братами»
Україна відповіла Макрону, який вважає росіян та українців «братами»

МЗС України розчароване через відмову президента Франції Еммануеля Макрона визнати дії російських військових геноцидом. Українське відомство також зі скепсисом сприйняло те, що французький президент повторив тези російської пропаганди про «братні народи».

Про це ВВС News Україна сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

«Небажання президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує», – сказав він.

Також Ніколенко відреагував на слова Макрона про «братні народи».

«Україна та Росія дійсно історично близькі, але твердження про "братські народи" є міфом, який почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі в 2014 році. Наразі немає ані моральних, ні реальних підстав вести розмови про "братні" зв'язки російського та українського народів», – додав Ніколенко.

Еммануель Макрон в інтерв'ю телеканалу France 2 відмовився назвати дії Росії в Україні геноцидом, але назвав їх воєнними злочинами. Також Макрон повторив тезу роспропаганди про «братні народи».

Президент США Джо Байден, коментуючи звірства армії окупантів в Україні, визнав, що Росія вчиняє геноцид українського народу. Ще тиждень тому Байден уникав терміну геноцид, називаючи дії Росії воєнними злочинами.

Читайте також: 

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема, дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Зокрема, місто Буча, яке розташоване під Києвом, майже місяць перебувало під окупацією росіян. Ворожі війська вийшли з Бучі на початку квітня, після цього в містечку знайшли масові поховання цивільних, які були вбиті росіянами. Військовослужбовці збройних сил РФ катували беззбройних мирних мешканців, а після цього вбивали їх.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Faces Of The World/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду