Розпочав роботу онлайн-архів воєнних злочинів Росії, ініційований МЗС

Розпочав роботу онлайн-архів воєнних злочинів Росії, ініційований МЗС

9 Квітня 2022
1159
9 Квітня 2022
16:41

Розпочав роботу онлайн-архів воєнних злочинів Росії, ініційований МЗС

1159
Розпочав роботу онлайн-архів воєнних злочинів Росії, ініційований МЗС
Розпочав роботу онлайн-архів воєнних злочинів Росії, ініційований МЗС

У відкритому доступі докази звірств російської армії в Україні, що мають увійти до кримінальних справ. Проєкт Russia's War Crimes ініційовано Міністерством закордонних справ України у співпраці з правоохоронним органами, міжнародними організаціями та моніторинговими місіями, йдеться на сайті відомства.

«Тисячі вбитих, закатованих, розстріляних росіянами українців. Вбиті мирні люди зі зв’язаними за спиною руками на вулицях Бучі. Згвалтовані та вбиті жінки та діти. Обстріли пологових будинків, лікарень, шкіл, дитсадків, гуманітарних коридорів. Примусова депортація до РФ. Ми ретельно документуємо кожне звірство, кожен злочин», – коментує Дмитро Кулеба.

У розділі сайту War.Ukraine.Ua задокументовано воєнні злочини, скоєні російською армією від 24 лютого 2022 року. Матеріали поділені на сім категорій:

  • Вбивство невинних
  • Напади на цивільне населення або цивільні об'єкти
  • Руйнування населених пунктів
  • Заручники та тортури
  • Незаконна депортація
  • Напад на релігію та культуру
  • Зґвалтування

Ще одна мета сайту  –  відтворити атмосферу війни, в якій українці змушені жити вже понад шість тижнів. Тут можна увімкнути чи вимкнути звуки повітряних сирен, винищувачів та ракетних ударів. Також в онлайн-архіві представлені свідчення людей, які вижили.

Нагадаэмо, з ініціативи Міністерства цифрової трансформації розпочав роботу сайт «Доказ», за допомогою документують воєнні злочини Росії в Україні.

Активну роботу зі збору доказів злочинів ведуть українські правозахисні громадські організації. Ініціатива «Трибунал для Путіна» задокументувала 1188 воєнних злочинів Росії в Україні.

Для розшуку військових злочинців, які чинили звірства, пограбування і військові злочини у Київській області, створили телеграм-канал  @ruskie_vbyvtsi. Сюди можна надсилати фото та відео російських окупантів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду