Джен Псакі: Росія розглядає як військові цілі журналістів і цивільних

Джен Псакі: Росія розглядає як військові цілі журналістів і цивільних

9 Квітня 2022
1204
9 Квітня 2022
10:07

Джен Псакі: Росія розглядає як військові цілі журналістів і цивільних

1204
Попри небезпеку, представники ЗМІ продовжують виконувати свою роботу. І саме завдяки воєнкорам у США люди стільки знають про війну в Україні і переймаються цією темою.
Джен Псакі: Росія розглядає як військові цілі журналістів і цивільних
Джен Псакі: Росія розглядає як військові цілі журналістів і цивільних

У зоні активних бойових дій в Україні не має бути ні американських журналістів, ні інших громадян США. Російські силовики мають наміри убивати і пресу, й інших цивільних, це є частиною їхньої стратегії. На цьому під час брифінгу 8 квітня наголосила речниця Білого дому Джен Псакі.

Під час брифінгу журналісти поставили питання про те, чи є дані розвідки або інша інформація про те, що Путін цілиться в журналістів. У питанні процитували повідомлення Саманти Пауер. Глава Агенції США з міжнародного розвитку звернула увагу на те, що в під час війни в Україну гине безпрецедентна кількість журналістів: сім медійників за шість тижнів.

«Стосовно конкретних цілей, ми знали з самого початку — і ми говорили про це публічно, звісно, — що президент Путін і російські військові розглядають як цілі — мають намір убивати або можуть бити по цивільних та інших осібах, включаючи журналістів. бути частиною цього. Нічого нового додати не можу — ні щодо нової інформації, ні щодо іншого», — сказала Джен Псакі.

Як підкреслила речниця, Білий дім цінує роль, яку американські журналісти та воєнкори з усього світу зіграли у висвітленні війни в Україні, усіх руйнувань і жахів. «Це прямо вплинуло на емоційну реакцію людей у Сполучених Штатах», — сказала Джен Псакі.

«Ми визнаємо внесок журналістів, що працюють у зонах бойових дій, і, звісно, цінуємо цю роботу. І, як ви всі знаєте, ми також дуже тісно співпрацюємо з керівниками інформаційних організацій, щоб гарантувати, що вони мають актуальну інформацію, щоб захистити членів їхніх медіа-організацій», — сказала речниця Білого дому.

Нагадаємо, під час роботи поблизу Києва загинув військовий документальний фотограф Макс Левін. Його тіло виявили 1 квітня  у селі Гута-Межигірська Київської області. Зв'язок із ним зник 13 березня.

23 березня під час обстрілу російськими силовиками Подільського району Києва загинула журналістка російського видання The Insider Оксана Бауліна. 

14 березня у селі Горенка Київської області загинули оператор телеканалу Fox News, ірландець П’єр Закшевскі (Pierre Zakrzewski) та українська фіксерка Олександра Кувшинова. 

13 березня в Ірпені російські військові застрелили американського репортера, документаліста Брента Рено (Brent Renaud).

11 березня у Маріуполі загинув оператор та режисер телеканалу «Сігма» Віктор Дєдов. 

6 березня журналіст Віктор Дудар загинув під час бойових дій під Миколаєвом.

1 березня телеоператор Live Євген Сакун загинув під час ракетного обстрілу в Києві.

Фото: скріншот з брифінгу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду