detector.media
09.04.2022 10:07
Джен Псакі: Росія розглядає як військові цілі журналістів і цивільних
Джен Псакі: Росія розглядає як військові цілі журналістів і цивільних
Попри небезпеку, представники ЗМІ продовжують виконувати свою роботу. І саме завдяки воєнкорам у США люди стільки знають про війну в Україні і переймаються цією темою.

У зоні активних бойових дій в Україні не має бути ні американських журналістів, ні інших громадян США. Російські силовики мають наміри убивати і пресу, й інших цивільних, це є частиною їхньої стратегії. На цьому під час брифінгу 8 квітня наголосила речниця Білого дому Джен Псакі.

Під час брифінгу журналісти поставили питання про те, чи є дані розвідки або інша інформація про те, що Путін цілиться в журналістів. У питанні процитували повідомлення Саманти Пауер. Глава Агенції США з міжнародного розвитку звернула увагу на те, що в під час війни в Україну гине безпрецедентна кількість журналістів: сім медійників за шість тижнів.

«Стосовно конкретних цілей, ми знали з самого початку — і ми говорили про це публічно, звісно, — що президент Путін і російські військові розглядають як цілі — мають намір убивати або можуть бити по цивільних та інших осібах, включаючи журналістів. бути частиною цього. Нічого нового додати не можу — ні щодо нової інформації, ні щодо іншого», — сказала Джен Псакі.

Як підкреслила речниця, Білий дім цінує роль, яку американські журналісти та воєнкори з усього світу зіграли у висвітленні війни в Україні, усіх руйнувань і жахів. «Це прямо вплинуло на емоційну реакцію людей у Сполучених Штатах», — сказала Джен Псакі.

«Ми визнаємо внесок журналістів, що працюють у зонах бойових дій, і, звісно, цінуємо цю роботу. І, як ви всі знаєте, ми також дуже тісно співпрацюємо з керівниками інформаційних організацій, щоб гарантувати, що вони мають актуальну інформацію, щоб захистити членів їхніх медіа-організацій», — сказала речниця Білого дому.

Нагадаємо, під час роботи поблизу Києва загинув військовий документальний фотограф Макс Левін. Його тіло виявили 1 квітня  у селі Гута-Межигірська Київської області. Зв'язок із ним зник 13 березня.

23 березня під час обстрілу російськими силовиками Подільського району Києва загинула журналістка російського видання The Insider Оксана Бауліна. 

14 березня у селі Горенка Київської області загинули оператор телеканалу Fox News, ірландець П’єр Закшевскі (Pierre Zakrzewski) та українська фіксерка Олександра Кувшинова. 

13 березня в Ірпені російські військові застрелили американського репортера, документаліста Брента Рено (Brent Renaud).

11 березня у Маріуполі загинув оператор та режисер телеканалу «Сігма» Віктор Дєдов. 

6 березня журналіст Віктор Дудар загинув під час бойових дій під Миколаєвом.

1 березня телеоператор Live Євген Сакун загинув під час ракетного обстрілу в Києві.

Фото: скріншот з брифінгу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY