«Укртелеком» відновив надання послуг після кібератаки

«Укртелеком» відновив надання послуг після кібератаки

2 Квітня 2022
1893
2 Квітня 2022
16:36

«Укртелеком» відновив надання послуг після кібератаки

1893
Інтернет-провайдери України за добу зафіксували 128 випадків пошкодження мереж або недоступності обладнання.
«Укртелеком» відновив надання послуг після кібератаки
«Укртелеком» відновив надання послуг після кібератаки

Фахівці «Укртелекому» 1 квітня відновили надання послуг у Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. Про це в телеграм-каналі повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. 

Як зазначається, послуги компанії надаються в усіх областях, крім Луганської області.Триває пошук можливостей для відновлення телекомунікаційних послуг.

«Критична інфраструктура та національна мережа Укртелекому працюють, функціонує близько 88% районних вузлів, — повідомляє телеграм-канал Держспецвз'язку. — Послуги надаються в усіх областях, крім Луганської області. Тимчасово відсутні послуги у Мелітополі. В цілому в Запорізькій області працює 70% вузлів. Компанія постійно працює, щоб послуги зв’язку були доступні всім. Вчора спостерігалися перебої з наданням послуг на Чернігівщині, де виникла проблема з електроживленням мережевого обладнання. Фахівцям компанії вдалося оперативно відновити надання послуг. В області працює 68% районних вузлів інтернет-послуг».

Тим часом продовжують надходити повідомлення про проблеми з інтернетом: «інтернет-провайдери України за добу зафіксували 128 випадків пошкодження мереж або недоступності обладнання». Зокрема, в Енергодарі з 2 квітня недоступний кабельний інтернет. 

Нагадаємо, 28 березня IT-інфрастркутура «Укртелекому» зазнала масованої кібератаки. Після цього телекомунцікаційна компанія  тимчасово обмежила надання послуг для більшості приватних користувачів та бізнес-клієнтів.

З кінця березня інтернет-провайдерів, що відмовляються блокувати російську пропаганду, почали виключати з Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду