detector.media
02.04.2022 16:36
«Укртелеком» відновив надання послуг після кібератаки
«Укртелеком» відновив надання послуг після кібератаки
Інтернет-провайдери України за добу зафіксували 128 випадків пошкодження мереж або недоступності обладнання.

Фахівці «Укртелекому» 1 квітня відновили надання послуг у Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. Про це в телеграм-каналі повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. 

Як зазначається, послуги компанії надаються в усіх областях, крім Луганської області.Триває пошук можливостей для відновлення телекомунікаційних послуг.

«Критична інфраструктура та національна мережа Укртелекому працюють, функціонує близько 88% районних вузлів, — повідомляє телеграм-канал Держспецвз'язку. — Послуги надаються в усіх областях, крім Луганської області. Тимчасово відсутні послуги у Мелітополі. В цілому в Запорізькій області працює 70% вузлів. Компанія постійно працює, щоб послуги зв’язку були доступні всім. Вчора спостерігалися перебої з наданням послуг на Чернігівщині, де виникла проблема з електроживленням мережевого обладнання. Фахівцям компанії вдалося оперативно відновити надання послуг. В області працює 68% районних вузлів інтернет-послуг».

Тим часом продовжують надходити повідомлення про проблеми з інтернетом: «інтернет-провайдери України за добу зафіксували 128 випадків пошкодження мереж або недоступності обладнання». Зокрема, в Енергодарі з 2 квітня недоступний кабельний інтернет. 

Нагадаємо, 28 березня IT-інфрастркутура «Укртелекому» зазнала масованої кібератаки. Після цього телекомунцікаційна компанія  тимчасово обмежила надання послуг для більшості приватних користувачів та бізнес-клієнтів.

З кінця березня інтернет-провайдерів, що відмовляються блокувати російську пропаганду, почали виключати з Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY