«Укртелеком» оцінює втрати через війну у 650 млн гривень

«Укртелеком» оцінює втрати через війну у 650 млн гривень

27 Жовтня 2022
629
27 Жовтня 2022
11:16

«Укртелеком» оцінює втрати через війну у 650 млн гривень

629
Одна з найбільших телекомунікаційних компаній України є частиною групи компаній SCM.
«Укртелеком» оцінює втрати через війну у 650 млн гривень
«Укртелеком» оцінює втрати через війну у 650 млн гривень

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії, яке цитують «Українські новини».

«За час повномасштабної війни оператор зазнав чималих втрат: попередня оцінка вартості зруйнованих та пошкоджених будівель, втраченого обладнання, телекоммереж та інших активів на тимчасово окупованих територіях становить майже 650 млн грн», — ідеться в повідомленні.

Компанія також повідомляє, що спрямувала на потреби Збройних сил України близько 50 млн гривень фінансової допомоги і передала понад 170 корпоративних автомобілів.

Зазначається, що критична інфраструктура та національна мережа «Укртелекому» продовжують стабільно працювати та надавати послуги ЗСУ, державним органам, бізнесу та населенню в усіх областях України, крім Луганської, Херсонської та частини Донецької і Запорізької областей.

«В останні місяці держава-терорист масово атакує енергетичну інфраструктуру України, що завдає прямої шкоди й системам зв’язку. Запас міцності мережі "Укртелекому" в цей час забезпечують генератори автономного електроживлення, якими укомплектовані найважливіші інтернет-вузли оператора, а також достатній (не менш ніж добова норма) запас палива. Добова інвестиція компанії в стабільність послуг зв’язку складає до 14 тисяч літрів дизпалива під час критичного навантаження на електромережу та аварійних відключень», — зазначає оператор.

Також, згідно з повідомленням, у передвоєнні роки одним зі стратегічних напрямів модернізації мережі «Укртелекому» була оптимізація використання технологічних енергоресурсів.

Зокрема, за останні три роки такі витрати електроенергії скоротилися на 41%: зі 155 млн кВт-годин у 2018 році до 92 млн кВт-годин у 2021 році.

«Детектор медіа» вже писав, що «Укртелеком» знову надаватиме послуги «Інтерактивне телебачення» своїм абонентам. Новим партнером компанії став медіасервіс Megogo. Про це повідомив у фейсбуку Михайло Шуранов, PR-директор «Укртелекому».

Нагадаємо, що повномасштабна війна суттєво вдарила по бізнес-імперії найбагатшого українця Ріната Ахметова. За даними «Forbes Україна», з початку вторгнення РФ статки Ахметова впали на 64%.

Також голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь 28 березня повідомив, що українська телекомунікаційна компанія «Укртелеком» зазнала масованої кібератаки.

Держспецзв'язку повідомляло, що окупанти прагнуть позбавити звʼязку українців. Це ще одна інформаційно-психологічна операція, яку проводить ворог з метою посіяти паніку, страх та поширити дезінформацію, йдеться у повідомленні Держспецзвʼязку у телеграм-каналі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
629
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду