В Енергодарі зник кабельний інтернет та зв’язок  — міська рада

В Енергодарі зник кабельний інтернет та зв’язок — міська рада

2 Квітня 2022
1797
2 Квітня 2022
15:05

В Енергодарі зник кабельний інтернет та зв’язок — міська рада

1797
Російські окупанти обстріляли мітинг у місті та затримали учасників зібрання.
В Енергодарі зник кабельний інтернет та зв’язок  — міська рада
В Енергодарі зник кабельний інтернет та зв’язок  — міська рада

Російські окупанти намагаються залишити місто-супутник Запорізької АЕС без засобів комунікації. Про це у телеграм-каналі повідомляє міська рада Енергодара. 

«Пропав дротовий інтернет, телефонні дзвінки також неможливі. Рашисти діють так, щоб світ не дізнався про їхні злочини проти мирних енергодарців! Зокрема, сьогоднішні вибухи та масовані обстріли невинних людей», — йдеться в публікації міськради.

Діям російських силовиків передував розгін мітингу мешканців міста на підтримку України. За даними місцевої влади, учасників зібрання військові РФ обстрілювали з автоматів та закидали гранатами. Також людей затримували та кидали до автозаків. 

Також, як повідомляється у телеграм-каналі Енергоатому, в Енергодарі пролунала серія гучних вибухів:

«Сьогодні зранку мешканці міста зібралися на мирний мітинг на підтримку України. Вони співали гімн і розмовляли між собою. За цим спостерігали русскофашистські окупанти. Коли енергодарці почали розходитися, під’їхали автозаки, у які загарбники почали пакувати місцевих. За кілька хвилин місто здригнулося від звуків вибухів та масованих обстрілів. Нажахані енергодарці почали тікати у різні сторони. Спрацювали сирени автівок навіть у віддалених від місця вибуху вулицях». 

Відомо про щонайменше чотирьох поранених внаслідок серії вибухів.

Нагадаємо, у середині березня в Енергодарі припиним мовлення місцевий телеканал «ЕнТС» (юридична особа ТОВ «ТРК "Енергодарські телевізійні системи"»). Як повідомила команда телеканалу, таке рішення було прийнято через окупацію міста.

Енергодар тимчасово захоплено російськими військами. Вони встановили техніку на території місцевої атомної станції. Окупанти намагаються переконати місцеве населення у своїх добрих намірах. Місцева влада чинить спротив і піднімає над міськрадою прапор України.

Фото з телеграм-каналу міськради Енергодару 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду