detector.media
31.03.2022 12:29
Львівський суд арештував блогера Гліба Ляшенка
Львівський суд арештував блогера Гліба Ляшенка
Блогера підозрюють у державній зраді через його проросійські дописи та публічні висловлювання.

У четвер, 31 березня, Галицький районний суд Львова арештував блогера та політкоментатора Гліба Ляшенка, якого підозрюють у державній зраді.

Як повідомляє Zaxid.net, за рішенням суду Ляшенка арештували з правом внесення застави у розмірі 4 млн грн.

Підозрюваний неодноразово поширював у соцмережі антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію Росії проти України. 30 березня йому оголосили підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ), яка передбачає покарання від 10 до 15 років тюрми.

«Проведені лінгвістичні експертизи встановили, що своїми висловлюваннями і закликами псевдоексперт умисно посягав на суверенітет нашої держави. Окрім цього, він займався дискредитацією державної політики та умисно нівелював події на сході України. Зафіксовано, що таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для виправдання злочинних дій Російської Федерації щодо України»,повідомили в СБУ.

Гліб Ляшенко є фігурантом Дошки ганьби «Детектора медіа».

Блогер піарив партію «ОПЗЖ» та її керманичів, був частим гостем на каналах Віктора Медведчука до їх закриття в Україні, був помічений на російських пропагандистських каналах. Публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію проти України.

«Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

У березні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закони про кримінальну відповідальність колаборантів.

Фото: Єлизавета Парубцова/Zaxid.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY