detector.media
29.03.2022 19:34
Слідчі ДБР повідомили про ще одну підозру Іллі Киві
Слідчі ДБР повідомили про ще одну підозру Іллі Киві
Екс-депутат продовжує вести пропаганду війни та закликає до насильницької зміни влади в Україні.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про ще одну підозру колишньому народному депутату України Іллі Киві, повідомляється на сайті ДБР. 

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, підозру повідомлено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109 (Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та 436 (Пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, Кива на території Росії «взяв участь в одному пропагандистських шоу на російському телебаченні». Як повідомляється, ексдепутат публічно закликав вище керівництво РФ до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

«Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни»зазначається на сайті ДБР.

Нагадаємо, Ілля Кива виїхав до Іспанії ще до 24 лютого, пізніше стало відомо, що він перебуває в Росії й відвідує етери місцевих пропагандистських мовників. Зокрема, як повідомили журналісти «Схеми», Кива став ньюзмейкером російського «Первого канала».

28 лютого в ефірі він нарікав: «Ніхто з нас у цій студії не міг уявити, що почнеться війна». 24 лютого Кива назвав «найстрашнішим днем в історії одного народу – українців і росіян» та заявив, що повномасштабне вторгнення РФ сталося завдяки «роботі Заходу».

15 березня Верховна Рада України позбавила Киву мандату народного депутата.

Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення Росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою. 12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

Скриншот відео: «Радіо Свобода»/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY