У Приморську окупанти викрали журналіста та активіста Костянтина Овсянникова

У Приморську окупанти викрали журналіста та активіста Костянтина Овсянникова

26 Березня 2022
2297
26 Березня 2022
12:31

У Приморську окупанти викрали журналіста та активіста Костянтина Овсянникова

2297
Кризовий медіацентр «Сіверський Донець» опублікував заяву, у якій просить колег-журналістів максимально поширити цю інформацію.
У Приморську окупанти викрали журналіста та активіста Костянтина Овсянникова
У Приморську окупанти викрали журналіста та активіста Костянтина Овсянникова

Вранці 26 березня у Приморську Запорізької області російські окупанти викрали активіста Костянтина Овсянникова. Про це повідомляє виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос. Він наголошує: «Вимагаємо від російських окупантів його негайного звільнення!». 

Костянтин Овсянников є керівником громадської організації «Приморськ 24/7» та міського молодіжного центру «Портал це» у місті Приморськ. «Впродовж останніх десяти років він займався активною громадською діяльністю задля розвитку свого рідного міста. Він створював можливості для дітей та молоді, розвивав туризм, займався популяризацією багатонаціональної історії краю та докладав зусиль для збереження болгарської спадщини міста. З 2018 року він та його організація є членами миротворчого проекту, яку підтримує Центр для навчання та мережування задля ненасильницьких дій Курве Вустров, Німеччина», зазначив Ігор Семиволос.

Як він розповів, від початку війни і впродовж місяця окупації Костянтин Овсянников активно висвітлював протести українців проти окупації у Приморську.

Кризовий медіацентр «Сіверський Донець» опублікував заяву, у якій просить колег-журналістів максимально поширити інформацію про викрадення журналіста Костянтина Овсянникова: 

«Наразі зв’язку з Костею немає і його місцеперебування не відомо. Ми закликаємо українську й міжнародну спільноту долучитись інформаційно та діями до негайного звільнення Костянтина Овсянникова так само, як і інших нещодавно викрадених українських активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування та державної влади».

Нагадаємо, у містах Запорізької області триває терор щодо журналістів та активістів. 

23 березня у Мелітополі російські силовики провели обшук у будинку батьків директорки «Головної газети Мелітополя» та сайту «РІА Мелітополь» Світлани Залізнецької та відібрали у них телефони. 75-річного Йосипа Станіславовича вони вивезли у невідомому напрямку. Журналістці повідомили, що її батько повернеться  додому лише після того, як вона прийде до них. Лише 25 березня Йосипа Станіславовича вдалося звільнити.

15 березня у Бердянську російські силовики викрали організатора мітингу Віталія Шевченка.

12 березня окупанти поблизу Бердняська затримали журналістку hromadske Вікторію Рощину та відібрали в неї телефон. Тривалий час про кореспондентку не було нічого відомо. 21 березня Вікторію Рощину звільнили з полону, змусивши записати відео щодо російської агресії.

12 березня координаторку мітингів у Мелітополі Ольгу Гайсумову російські загарбники схопили просто на вулиці і вивезли у невідомому напрямку. Відпустили з полону її за кілька днів.

Фото з фейсбук-сторінки Кризового медіацентру «Сіверський Донець»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2297
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду