Окупанти відпустили заручника – батька журналістки сайту «РІА-Мелітополь»

Окупанти відпустили заручника – батька журналістки сайту «РІА-Мелітополь»

26 Березня 2022
1581
26 Березня 2022
10:57

Окупанти відпустили заручника – батька журналістки сайту «РІА-Мелітополь»

1581
Російські силовики висунули умову: Світлана Залізецька має оприлюднити на своїй сторінці у фейсбуку заяву про передачу управління сайтом «РІА Мелітополь» третім особам.
Окупанти відпустили заручника – батька журналістки сайту «РІА-Мелітополь»
Окупанти відпустили заручника – батька журналістки сайту «РІА-Мелітополь»

У Мелітополі окупанти звільнили батька директорки «Головної газети Мелітополя» та сайту «РІА Мелітополь» Світлани Залізецької. 23 березня Йосипа Станіславовича захопили в заручники.

«Є добрі новини. Вчора пізно ввечері окупанти РФ відпустили батька на волю», зазначила журналістка у дописі на фейсбуку.

Як розповіла Світлана Залізецька, російські силовики висунули умову: вона має оприлюднити на своїй сторінці у фейсбуку заяву про передачу управління сайтом «РІА Мелітополь» третім особам.

«Сайт "РІА-Мелітополь" працює під управлінням осіб, які перебувають на підконтрольній Україні території, та, як я вважаю, подає об'єктивну інформацію. Він не закривається! А я особисто жодної згоди на співпрацю з окупантами не давала», вказала журналістка. 

Також вона розповіла про подробиці звільнення Йосипа Станіславовича.

«25 березня у другій половині дня мені передзвонили військові РФ та дали поговорити з батьком. Він повідомив, що його не б'ють і навіть дають поїсти. "Вчора годували кашею", – сказав тато.

Але він має щодня приймати ліки, а їх ніхто не дає. Я почала просити, щоб йому привезли ліки, і знову вимагала відпустити немічного пенсіонера, який не причетний до моєї журналістської діяльності. Голос поруч із батьком сказав: "Вона має писати гидоти". Я повідомила, що ніяких гидот не пишу і в місті не перебуваю, а якщо батько помре, то це буде на їхній совісті. Пізно ввечері з того ж номера телефону пролунав ще один дзвінок і мені висунули нову вимогу – написати на своїй сторінці у фейсбуці заяву», – розповіла Світлана Залізецька. 

Нагадаємо, 23 березня о 7 ранку російські силовики провели обшук у будинку батьків журналістки та відібрали у них телефони. 75-річного Йосипа Станіславовича вони вивезли у невідомому напрямку. Світлані Залізецькій повдіомили, що її батько повернеться додому лише після того, як вона прийде до них.

Журналістка звернулася до колег та до міжнародних організацій з проханням надати розголосу цьому інциденту затримання її батька, який має проблеми зі здоров'ям.

Фото з фейсбук-сторінки Світлани Залізецької

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1581
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду