detector.media
26.03.2022 10:57
Окупанти відпустили заручника – батька журналістки сайту «РІА-Мелітополь»
Окупанти відпустили заручника – батька журналістки сайту «РІА-Мелітополь»
Російські силовики висунули умову: Світлана Залізецька має оприлюднити на своїй сторінці у фейсбуку заяву про передачу управління сайтом «РІА Мелітополь» третім особам.

У Мелітополі окупанти звільнили батька директорки «Головної газети Мелітополя» та сайту «РІА Мелітополь» Світлани Залізецької. 23 березня Йосипа Станіславовича захопили в заручники.

«Є добрі новини. Вчора пізно ввечері окупанти РФ відпустили батька на волю», зазначила журналістка у дописі на фейсбуку.

Як розповіла Світлана Залізецька, російські силовики висунули умову: вона має оприлюднити на своїй сторінці у фейсбуку заяву про передачу управління сайтом «РІА Мелітополь» третім особам.

«Сайт "РІА-Мелітополь" працює під управлінням осіб, які перебувають на підконтрольній Україні території, та, як я вважаю, подає об'єктивну інформацію. Він не закривається! А я особисто жодної згоди на співпрацю з окупантами не давала», вказала журналістка. 

Також вона розповіла про подробиці звільнення Йосипа Станіславовича.

«25 березня у другій половині дня мені передзвонили військові РФ та дали поговорити з батьком. Він повідомив, що його не б'ють і навіть дають поїсти. "Вчора годували кашею", – сказав тато.

Але він має щодня приймати ліки, а їх ніхто не дає. Я почала просити, щоб йому привезли ліки, і знову вимагала відпустити немічного пенсіонера, який не причетний до моєї журналістської діяльності. Голос поруч із батьком сказав: "Вона має писати гидоти". Я повідомила, що ніяких гидот не пишу і в місті не перебуваю, а якщо батько помре, то це буде на їхній совісті. Пізно ввечері з того ж номера телефону пролунав ще один дзвінок і мені висунули нову вимогу – написати на своїй сторінці у фейсбуці заяву», – розповіла Світлана Залізецька. 

Нагадаємо, 23 березня о 7 ранку російські силовики провели обшук у будинку батьків журналістки та відібрали у них телефони. 75-річного Йосипа Станіславовича вони вивезли у невідомому напрямку. Світлані Залізецькій повдіомили, що її батько повернеться додому лише після того, як вона прийде до них.

Журналістка звернулася до колег та до міжнародних організацій з проханням надати розголосу цьому інциденту затримання її батька, який має проблеми зі здоров'ям.

Фото з фейсбук-сторінки Світлани Залізецької

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY