У Мелітополі окупанти готують псевдореферендум – Іван Федоров

У Мелітополі окупанти готують псевдореферендум – Іван Федоров

17 Липня 2022
1354
17 Липня 2022
18:20

У Мелітополі окупанти готують псевдореферендум – Іван Федоров

1354
Зараз триває збір даних, які мешканці міста змушені надавати російським окупантам під тиском, каже мер Мелітополя.
У Мелітополі окупанти готують псевдореферендум – Іван Федоров
У Мелітополі окупанти готують псевдореферендум – Іван Федоров

Російські силовики готують фейкові опитування і псевдореферендум у Мелітополі. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» розповів мер міста Іван Федоров, повідомляє «Радіо Свобода».

«Йде підготовка до псевдо референдуму, йде збір даних. Вони повністю перекривають мікрорайон, – розповів Федоров. – Наприклад, вчора перекрили район Новий Мелітополь, в якому проживають понад 30 тисяч людей, і просто в кожну домівку вони заходять з опитувальним листом. Питають скільки людей тут проживає, хто родичі, яке майно маєте, як ставитесь до рашистів, як ставитесь до України. Якщо хтось каже, що добре – роздягають шукають татуювання, також питають про родичів в АТО, можуть проводити обшук».

Федоров додав, що в такому «пеклі» зараз живуть люди на окупованих територіях, перебуваючи під тиском силовиків.«Завдяки цим даним вони будуть робити якісь фейкові опитування чи псевдореферендуми», – каже мер Мелітополя.

Нагадаємо, російські ЗМІ від початку великої війни повідомляють про підготовку фейкових референдумів.

Для друку агітаційних матеріалів вони захоплюютьмісцеві ЗМІ. Зокрема, у Мелітополі російські окупанти на початку квітня почали поширювати пропаганду під виглядом видання «Мелитопольские ведомости».  Колектив цього медіахолдингу остаточно втратив доступ до робочих місць з 23 березня.

Фото з фейсбук-сторінки Івана Федорова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1354
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду