Російські пропагандисти знімають фейкові сюжети на ЧАЕС — Енергоатом

Російські пропагандисти знімають фейкові сюжети на ЧАЕС — Енергоатом

24 Березня 2022
39814
24 Березня 2022
13:00

Російські пропагандисти знімають фейкові сюжети на ЧАЕС — Енергоатом

39814
На підприємстві переконують, що ці сюжети росіяни можуть знімати для МАГАТЕ.
Російські пропагандисти знімають фейкові сюжети на ЧАЕС — Енергоатом
Російські пропагандисти знімають фейкові сюжети на ЧАЕС — Енергоатом

Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом"» 24 березня повідомило, що на захоплену окупантами Чорнобильську АЕС завезли групу російських пропагандистів, які знімають фейкові сюжети про роботу станції.

«На захоплену росіянами Чорнобильську атомну електростанцію прибула "свіжа" група рашистів-пропагандистів, щоб зняти чергове фейкове "кіно" про роботу станції. У такий спосіб загарбники хочуть переконати МАГАТЕ в "нормальності" ядерного тероризму та приховати реальний стан справ із витоками радіації та забрудненням довкілля», — розповіли в «Енергоатомі».

Нагадаємо, 24 лютого після запеклих сутичок із бійцями Національної гвардії російські диверсанти взяли під контроль територію ЧАЕС. Після цього у соцмережах поширювали фейк про нібито пожежу на Чорнобильській атомній електростанції. Нібито на підтвердження цієї інформації публікують відео пожежі на ЧАЕС. Ці кадри взяли з серіалу від НВО «Чорнобиль». Пропагандистський російський «Первый канал» зняв фейковий сюжет, що українські нацгвардійці нібито спільно несуть службу з російськими військовими на Чорнобильській АЕС. У пропагандистському сюжеті йшлося, що українські гвардійці нібито «добровільно здалися самі без бою і тепер разом несуть службу з військовими РФ». Національна гвардія України спростувала цей фейк, зазначивши, що військовослужбовці не відкривали вогонь 24 лютого 2022 року лише тому, щоб не створювати загрози і не порушувати статей конвенції МАГАТЕ.

«Детектор медіа» інформує про перебіг російського наступу на Україну та запустив хроніку російської дезінформації.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо «військової спецоперації» на Донбасі.  Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні

Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. Водночас компанія Reface просить українців надсилати їм супутникові знімки або ж контакти людей, які мають до них доступ, щоби на основі світлин розробити алгоритм, який зможе швидко виявляти місця розташування ворожих військ.

Фото: volynonline.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
39814
Читайте також
01.05.2021 10:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
6 312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду