Під Києвом окупанти обстріляли групи «Настоящего времени» та ICTV

Під Києвом окупанти обстріляли групи «Настоящего времени» та ICTV

16 Березня 2022
3967
16 Березня 2022
23:37

Під Києвом окупанти обстріляли групи «Настоящего времени» та ICTV

3967
Оператор Іван Любиш-Кірдей вів зйомки у найризикованіші моменти.
Під Києвом окупанти обстріляли групи «Настоящего времени» та ICTV
Під Києвом окупанти обстріляли групи «Настоящего времени» та ICTV

Свідчення обстрілу російськими силовиками український оператор Іван Любиш-Кірдей зняв під час боїв під Києвом. Разом із журналістом «Настоящего времени» Борисом Сачалком йому вдалося врятуватися. Під обстріли також потрапила знімальна група ICTV.

У сюжеті «Настоящего времени» зафіксовано, як журналісти усі разом намагаються знайти прихисток від обстрілів, що були скеровані на село. Їм доводиться пригинатися, лягати на землю, частково повзти. Врятуватися знімальній групі вдалося завдяки інструкціям українських військових. З небезпечних місць їх вивіз водій.

За словами Сачалка, він та його колеги були у жилетах «Press», але це не убезпечило їх від потрапляння під обстріл зі 152-мілімітрових артилерійських установок. «Українські військові пояснюють: російські віська під час обстрілів не обирають конкретну ціль. Стріляють без розбору, синій жилет «Преса» точно не порятує», – йдеться в сюжеті. Також подано коментар представника ЗСУ, який каже, що росіяни змінили тактику бою. Замість піхоти вони тепер надають перевагу «градам» і артилерійським обстрілам. «Їхня мета – знести все», – коментує захисник.

Іван Любиш-Кірдей разом із Георгієм Тихим у 2014 році потрапили в оточення під Іловайськом. Журналісти зафіксували все, що відбувалося в Іловайському котлі. За телефільм «Втеча з Іловайська» для німецького телеканалу ARD Іван Любиш-Кірдей здобув німецьку премію для теле- та кінооператорів Deutscher Kamerapreis-2015.

Нагадаємо, журналістка програми ТСН Юлія Кирієнко та оператор «1+1» Володимир Рибачок теж потрапили під обстріли російських силовиків на півночі Київщини. Їм вдалося врятуватися.

Фото: скріншот «Настоящего времени»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду