США посилюють економічні санкції проти Росії

США посилюють економічні санкції проти Росії

24 Лютого 2022
1050
24 Лютого 2022
21:12

США посилюють економічні санкції проти Росії

1050
«Це навіть дієвіше, ніж відрізати Росію від SWIFT», — сказав Джо Байден.
США посилюють економічні санкції проти Росії
США посилюють економічні санкції проти Росії

Сполучені Штати введуть «жорсткі економічні санкції» проти Росії. Про це під час свого звернення щодо російської агресії в Україні повідомив президент США Джо Байден.

Новий пакет санкцій з боку Америки передбачає і швидкий ефект, і наслідки у майбутньому, відзначив Байден. Мета — послабити економіку Росії. «Це навіть жорсткіше, ніж відрізати Росію від SWIFT», — сказав президент США.

Наспамперед, це експортні обмеження Росії. Також внаслідок санкцій з боку США та країн великої сімки Росія втратить можливість вести розрахунки в іноземній валюті — доларах, Євро, єні тощо. 

Передбачаються  санкції і відключення від міжнародної фінансової ситстеми великих російських банків, зокрема, ВТБ.

В США хочуть вплинути на здатність фінансувати російські війська.

Також буде розширено перелік представників російської еліти, які потраплять до санкційного списку.

Нагадаємо, Міністерством фінансів США введено санкції проти компанії-оператора «Північний потік-2» ( Nord Stream 2 AG) та її її виконавчого директора Маттіаса Варніга. Ці обмеження Вашингтон впровадивуслід за рішенням Німеччини зупинити сертифікацію газогону. 

Також санкції накладено на 27 впливових осіб та установ, причетних до підриву або загрози територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Це члени уряду Росії, банки та представники бізнесу/олігархів, старші військові офіцери та особи, що ведуть дезінформаційну війну проти України. 

Про нові санкційні пакети проти Росії було оголошено після визнання Кремлем неалежності незаконних терористичних угрупувань «ДНР» та «ЛНР». 

Фото з сайту Білого дому

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду