detector.media
24.02.2022 19:30
Шон Пенн знімає в Києві документальний фільм про російську агресію
Шон Пенн знімає в Києві документальний фільм про російську агресію
Він таки бачить тут більше, аніж геополітику часів Холодної війни, відзначила після зустрічі з кінорежисером журналістка Наталка Гуменюк.

Американський кінорежисер, лауреат премії «Оскар» Шон Пенн знімає у Києві документальний фільм про вторгнення Росії. Він спеціально приїхав для цього до Києва, повідомляється на сторінці Офісу президента у фейсбуку

«Шон Пенн демонструє мужність, якої бракує багатьом іншим, зокрема західним політикам. Що більше зараз у нашій країні таких людей, справжніх друзів України, які підтримують боротьбу за свободу, то швидше можна буде зупинити віроломний напад Росії», — зазначається на сторінці ОП.

Шон Пенн вже побував у Офісі президента й відвідав прес-брифінг радника керівника Офісу Глави держави Михайла Подоляка та віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Кінорежисер поспілкувався з українськими військовими і з журналістами.

Зокерема, з Шоном Пенном зустрілися іноземні кореспонденти та засновниця «Лабораторії журналістики суспільного інтересу» Наталка Гуменюк.

Як зазначила журналістка-міжнародниця на своїй сторінці, ця зустріч має увійти до фільму.

«Ми, ще троє іноземних журналістів і я, дві години говорили про ситуацію, загрози, майдан, суспільство, ризики, допомогу. Це один з епізодів фільму, але навіть якщо в фінальний монтаж увійде дещиця, я таки вірю — і зважаючи на всі розмови поза кадром з його командою — що ця розмова багато що йому пояснила. Він і сам так сказав кілька разів, — зазначила Натака Гуменюк. — А в України є новий друг. Звісно, не завдяки нам, а всьому, де він був за останні дні. А ще він таки бачить тут більше, аніж геополітику часів Холодної війни, зокрема й те, що на прикладі України класичне прикриття диктаторів дискурсом про «захист від американського імперіалізму» розбивається ущент».

Також під час зустрічі кінорежисер сказав, що всі канали в США мають зараз показувати «Winter on Fire», як і вуличні екрани в Вашингтоні.

Нагадаємо Шон Панн уже приїздив до України в листопаді 2021 року. У межах підготовки документального фільму він побував на Приазов'ї та поспілкувався з українськими військовими.

Фото з фейсбук-сторінки Офісу президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY