detector.media
24.02.2022 09:50
Володимир Зеленський анонсував створення «антипутінської коаліції»
Володимир Зеленський анонсував створення «антипутінської коаліції»
Створити коаліцію президент України збирається зі світовими лідерами — президентами США, Литви, Польщі, головою Євроради, прем’єром Великої Британії.

У своєму відеозверненні до громадян Володимир Зеленський розповів, що поспілкувався з лідерами західних країн і разом з ними планує створити так звану антипутінську коаліцію, пише Громадське.

«Зараз нас атакують не тільки бомби, але і фейки. Важливо отримувати правду з офіційних джерел. Сьогодні Росія розпочала вторгнення в Україну. Путін розпочав війну з Україною, з усім демократичним світом. Він хоче знищити мою державу, нашу державу, усе те, що ми будували, заради чого живемо. Звертаюся до українських військових: ми знаємо всю силу ЗСУ. Ви незламні, ви українці. Звертаюся до всіх українців, які зараз на нашій землі: не піддаємося паніці, робимо все, що потрібно для підтримки. До всіх українців за кордоном: ми згуртована сила, зараз ви нам дуже потрібні», — йдеться у зверненні

За словами Зеленського, він вже поспілкувався із президентом США Джо Байденом, прем'єром Великої Британії Борисом Джонсоном, головою Євроради Шарлем Мішелем, президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Ґітанасом Науседою.

«Ми починаємо створення антипутінської коаліції», — заявив Зеленський. Й закликав світ «закрити для агресора повітряний простір над Україною».

Вранці 24 лютого президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та наших прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан по всій території України», – сказав Володимир Зеленський.

Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. За це рішення проголосували 300 народних депутатів.

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала кордон у п'яти областях і з Криму.

Фото: скриншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY