На Донбасі зібрали пул «кривавих журналістів» Росії — «Інформаційний спротив»

На Донбасі зібрали пул «кривавих журналістів» Росії — «Інформаційний спротив»

20 Лютого 2022
2356
20 Лютого 2022
17:22

На Донбасі зібрали пул «кривавих журналістів» Росії — «Інформаційний спротив»

2356
Це щонайменше шість кореспондентів, які переконують росіян, що Захід хоче розв'язати війну.
На Донбасі зібрали пул «кривавих журналістів» Росії — «Інформаційний спротив»
На Донбасі зібрали пул «кривавих журналістів» Росії — «Інформаційний спротив»

Проєкт «Інформаційний спротив» зафіксував на Донбасі щонайменше шість російських журналістів, які поширюють пропаганду Кремля. Про це у дописі у твіттер повідомив військово-політичний оглядач, провідний експерт ГО «Центр військово-політичних розслідувань» Олександр Коваленко.

«На даний момент на окупованій частині Донбасу зібрався найчисленніший пул кривавих «журналістів» з 2014-2015 років», — зазначив координатор «Інформаційного спротиву». До цього переліку він включив Олександра Коца, Дмитра Стешина, Семена Пегова, Дар’ю Асламову, Патріка Ланкастера та Євгенія Поддубного.

Це відомі імена, які не раз звучали у світлі аналізу російської пропаганди.

Олександр Коц, починаючи з грудня 2013 року, висвітлює тему сходу України. За роботу в зоні бойових дій окупованого Донбасу здобув медаль Росії «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня.

Дмитро Стешин — військовий кореспондент «Комсомольской правды». Учасник ефірів «Украина.Ру». Вважає, що Захід виховав українських націоналістів, а вступ України до НАТО є небезпечним. Заявляв, що «джавеліни» Україні насправді  показали лише здалеку.

Семен Пегов — провокатор, військовий кореспондент. Розцінює політику Заходу як агресивну та ділиться своїми побоюваннями в соцмережах. Останнім часом вважає, що «НАТО готує велику війну проти Росії руками Кишинева та Києва».

Спецкор «Комсомольской правды» Дар’я Асламова трудиться на Донбасі з 2021 року. Публікує інтерв’ю з лідером терористичної організації «ДНР» Денисом Пушиліним. За деякими даними, є агенткою військової розвідки Росії. Відома репортажами про «азербайджанських фашистів» під час висвітлення конфліктів у Нагірному Карабаху.

Патрік Ланкастер висвітлює події на Донбасі з 2014 року. Називає себе громадянином самопроголошеної «ДНР», що базується на території окупованої Донецької області. Пише для американських та місцевих ЗМІ. Незаконно перетинав кордон України під час поїздок на Донбас. Дипломант російської премії Олеся Бузини. Внесений до бази «Миротворець» за співучасть у злочинах Росії проти України. 

Євгеній Поддубний — керівник бюро російської ВДТРК на Близькому Сході та Північній Африці. Відзначився висвітленням подій у Цхинвалі під час війни у Грузії у 2008 році та громадянської війни у Сирії. Його репортажі виходили в ефірі програм «Вести» та «Вести недели». З початку 2014 року Євген Піддубний як спеціальний кореспондент телеканалу «Росія 24» висвітлював події Революції Гідності та анексії Криму. Багато знімав для пропагандистських телеканалів у Києві та на Донбасі, де готував потрібні Росії репортажі з Артемівська, Луганська, Слов'янська, Краматорська, Горлівки.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей Росія проводить пропагандистську кампанію та готує теракти, у яких хоче звинуватити Україну. 

Фото Олександра Коца та Дмитра Стешина — «Одеський кур’єр»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2356
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду