Ткач про напад у Дніпрі: Бізнесмен Петровський особисто погрожував журналісту

Ткач про напад у Дніпрі: Бізнесмен Петровський особисто погрожував журналісту

14 Лютого 2022
7428
14 Лютого 2022
16:23

Ткач про напад у Дніпрі: Бізнесмен Петровський особисто погрожував журналісту

7428
Михайло Ткач: Зараз ми працюємо над тим, щоб отримати відео з камер віп-терміналу.
Ткач про напад у Дніпрі: Бізнесмен Петровський особисто погрожував журналісту
Ткач про напад у Дніпрі: Бізнесмен Петровський особисто погрожував журналісту

Журналіст «Української правди» Михайло Ткач розповів деталі нападу на його знімальну групу в аеропорту Дніпра. За словами Ткача, під час інциденту операторові погрожував особисто бізнесмен Олександр Петровський.

Журналіст уточнив, що у Дніпрі кореспонденти «УП» знімали матеріал про день народження Ігоря Коломойського, святкування мало відбуватися у центрі Менора, який має закриту парковку.

«Розуміючи що гостей буде багато і майже всі вони заїжджатимуть на святкування на авто, які до них не мають стосунку, я вирішив що єдина можливість побачити хто саме прилетить зі столиці до Дніпра на свято – це зйомка в аеропорту», – пояснює Ткач.

Рішення виявилося вдалим і журналісти дійсно почали знімати гостей численних чартерів. Черговий борт із Києва заходив на посадку і оператор Ярослав Бондаренко знову прийшов до терміналу. Двоє охоронців вихопили документи, коли журналіст представлявся. Один з охоронців забрав телефон у оператора. Далі з терміналу вийшли, власне, двоє пасажирів. Першого кореспонденти ще ідентифіковують. Саме він дістав ножа і, схопивши Ярослава, почав погрожувати, приставляючи ніж до обличчя.

«Важливо розуміти, що у охоронців була лише одна мета – видалити відео. Ні про яку безпеку чи небезпеку мови не йшлося. Тому вони утримували оператора. Телефон оператора запаролений і тому вимогою до Ярослава було – сказати пароль. Після того, як Ярославу декілька разів повторили, що його зараз заріжуть, він озвучив пароль. Охоронець видалив не просто відео і фото за той день, а відео і фото за півроку. Видалив навіть з папки "видалене"», – пише Ткач.

Журналіст додав, що весь цей час документи оператора були у нападників, останнім з терміналу вийшов Олександр Петровський. Петровський не допоміг Ярославу звільнитись, а навпаки почав погрожувати, що його зараз повезуть «в управу».

«Мовляв, документи можна підробити і тому треба добре перевірити. Коли Ярослав вкотре сказав, що виконує редакційне завдання і навіть не знає хто зараз перед ним, Петровський зазначив "лучше тебе и не знать"».

Далі Петровський з охоронцем сіли до позашляховика і поїхали на святкування дня народження Коломойського.

«Охоронці на очах у поліції аеропорту скоїли напад на водія нашої знімальної групи, декілька разів намагались вибити телефони і камеру з рук у оператора і в мене. Сіли у авто супроводу і безперешкодно залишили місце. Зараз працюємо над тим, щоб отримати відео з камер віп-терміналу аби одразу його опублікувати. Будемо вдячні джерелам за сприяння. В найближчий час пройдемо всі процедурні моменти для слідства», – резюмував Ткач.

Напад у Дніпрі на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань «Української правди» Михайла Ткача стався 13 лютого 2022 року.

Поліція порушила два провадження, кваліфікувавши напад як погрози або насильство проти журналістів та перешкоджання їхній роботі.  Міський голова Дніпра Борис Філатов пообіцяв сприяти слідству та передати поліції записи з камер спостереження міської системи «Безпечне місто».

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що справа про напад на знімальну групу «Української правди» перебуває на її контролі, і реакція буде адекватною.

Фото: Mykhailo Tkach/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7428
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ріта
795 дн. тому
Ооо, цей пан Петровський у нас церкву збудував. Церква гарна, але я не знала, що він аж такий "богобоязний",що людям погрожує расправою і ножем під горло! Чи це не церква на кшталт тих, що будували браткі 90-х?? Прямо янгол!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду