detector.media
14.02.2022 09:16
Венедіктова про напад на знімальну групу «УП»: Реакція буде адекватною
Венедіктова про напад на знімальну групу «УП»: Реакція буде адекватною
Ірина Венедіктова: Керівник прокуратури області завтра доповість особисто про хід проведення слідчих дій.

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що справа про напад на знімальну групу «Української правди» в аеропорту Дніпра перебуває на її контролі, і реакція буде адекватною.

«Обмеження, передбачені законом, не дозволяють мені висловитись популярно, а хотілося б. Подивилась все, що доступно в Інтернеті. Дала завдання прокурорам негайно включитися в роботу. Керівник прокуратури області завтра доповість особисто про хід проведення слідчих дій. Реакція буде адекватною. Справа на контролі», – написала Венедіктова у фейсбуці.

13 лютого 2022 року невідомі скоїли напад на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань «Української правди» Михайла Ткача. Випадок трапився біля віп-терміналу аеропорту Дніпра.

До оператора Ярослава Бондаренка, який виконував редакційне завдання, підійшли невідомі та почали вимагати видалити відео. Коли Ярослав відмовився, один із чоловіків почав погрожувати ножем та змусив його назвати пароль від телефону і видалив усі відео, що були зняті. Ще один невідомий почав заламувати руки водію «УП».

За даними «УП», невідомі були представниками охорони аеропорту, а поліція, що перебувала на місці події, не відреагувала на інцидент.

Поліція порушила два провадження, кваліфікувавши напад як погрози або насильство проти журналістів та перешкоджання їхній роботі.  Міський голова Дніпра Борис Філатов пообіцяв сприяти слідству та передати поліції записи з камер спостереження міської системи  «Безпечне місто».

За даними джерел «УП», на знімальну групу напали охоронці дніпровського бізнесмена Олександра Петровського.  

Фото: Офіс Генерального прокурора/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY