Видавничий дім «Антиквар» відновлює журнал «Український театр»

Видавничий дім «Антиквар» відновлює журнал «Український театр»

5 Жовтня 2021
4934
5 Жовтня 2021
15:32

Видавничий дім «Антиквар» відновлює журнал «Український театр»

4934
Видавцем журналу стане журналістка та театрознавець Ганна Шерман.
Видавничий дім «Антиквар» відновлює журнал «Український театр»
Видавничий дім «Антиквар» відновлює журнал «Український театр»

Українська журналістка, театрознавець та директор видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман повідомила «Детектору медіа» про відновлення виходу журналу для професійної театральної спільноти «Український театр».

Видавати «Український театр» буде видавничій дім «Антиквар», який з 2006 року видає однойменний профільний журнал про мистецтво та колекціонування. Головним редактором друкованого журналу стане театрознавець Марія Ряпулова.

Попередня версія журналу існувала з 1917 року по 2018 рік включно, його виданням опікувалася держава.

«Думка про те, що журнал якимось чином потрібно реанімувати з’явилась вже давно. Зараз ми готуємо перший номер, який має вийти друком до кінця поточного року. Перший наклад може становити до 1000 примірників, періодичність виходу – раз на три місяці», – повідомила Шерман.

Метою проєкту є відновлення в культурному просторі України дискусійного майданчику, який буде зосереджений на темах не тільки місцевого значення, а матиме ширший фокус – український театр в цілому.

Цільовою аудиторією видання є театральні фахівці, театрознавці, критики, режисери, театральні менеджери, «які стануть читачами, авторами і дописувачами журналу». Непрямою аудиторією журналу будуть театральні глядачі та поціновувачі інших видів мистецтва.

Окрім друкованого журналу також планується створення сайту «Український театр», його головредом стане театрознавець Христина Срібняк. Він буде функціонувати як самостійний ресурс і матиме сторінки у соціальних мережах. 

Придбати журнал можна буде у театрах України, можливо у музейних крамницях, та на умовах часткової передплати.

«З метою промоції спочатку частину накладу планується поширювати безкоштовно. Також планується запуск програми підтримки видання на "Спільнокошті", щоб громадськість та професійна спільнота могли підтримати наш проєкт», – повідомила Шерман.

У майбутньому редакція «Українського театру» розраховує на залучення грантових та меценатських коштів для подальшого розвитку проєкту.

Фото надане Ганною Шерман

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4934
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду