detector.media
26.01.2022 21:47
Варто працювати над зменшенням кіберзагроз – генсек НАТО
Варто працювати над зменшенням кіберзагроз – генсек НАТО
У зв'язку з ескалацією ситуації довкола України НАТО докладає зусиль у двох напрямках: це посилення діалогу з Росією і водночас нарощування сил НАТО у країнах Балтії.

Зараз настав критичний момент для євроатлантичної безпеки. НАТО пропонує поновити роботу офісів Альянсу в Москві та російської місії в Брюсселі, адже розрив з боку РФ дипломатичних відносин ускладнює діалог. Про це генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг сказав під час онлайн-пресконференції 26 січня.

Онлайн-конференцію анонсували як термінову, без оголошення теми.

Трансляцію можна переглядати за цим посиланням.

«Ми ще раз закликаємо Росію до негайної деескалації ситуації. НАТО твердо вірить, що напруженість і розбіжності необхідно вирішувати за допомогою діалогу та дипломатії, а не силовими методами чи застосуванням сили», – сказав пан Столтенберг.

За його словами, паралельно із письмовою відповіддю США Росії щодо гарантій безпеки у Європі надійшла також відповідь НАТО.

«Ми готові чути про занепокоєння Росії та брати участь у справжній розмові про те, як підтримувати та зміцнювати фундаментальні принципи європейської безпеки, які підписали ми всі, починаючи з Гельсинського Заключного акту», – повідомив генеральний секретар.

Розпочати він запропонував із взаємних брифінгів щодо навчань та ядерної політики в Раді НАТО-Росія. Також, сказав Єнс Столтенберг, варто модернізувати Віденський документ про військову прозорість і працювати над зменшенням космічних та кіберзагроз.

«Сторонам потрібні консультації щодо способів запобігання інцидентам у повітрі та на морі та знову взяти на себе зобов’язання повністю виконувати міжнародні зобов’язання щодо хімічної та біологічної зброї, – відзначив генсек Альянсу. – Зрештою,  нам потрібна серйозна розмова про контроль над озброєнням, включно з ядерною зброєю та наземними ракетами середньої та меншої дальності».

Ці теми для НАТО і Росії є першочерговими, йшлося на пресконференції.

Відповідаючи на питання журналістів стосовно ескалації довкола України, Єнс Столтенберг сказав, що НАТО докладає зусиль у двоїх напрямках: це посилення діалогу з Росією і водночас нарощування сил НАТО у країнах Балтії.

Як стало відомо 25 січня, Північноатлантичний Альянс не буде розміщувати свої війська в Україні на тлі зростання агресії з боку Росії.

Фото: сайт НАТО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY