detector.media
24.01.2022 20:15
Христо Грозєв очолив платформу Bellingcat
Христо Грозєв очолив платформу Bellingcat
Засновник платформи Еліот Гіґґінс став креативним директором.

Команду платформи Bellingcat очолить її провідний журналіст-розслідувач Христо Грозєв. Він став виконавчим директором і головою виконавчої ради, повідомляє сайт інтернет-видання.

Із 2014 року керівником проєкту був Еліот Гіґґінс. Під його керівництвом команда працювала над журналістськими розслідуваннями військової та кризової тематики, вдаючись до даних з відкритих джерел.

Тепер Гіґґінс стане креативним директором Bellingcat та керуватиме новою медіа-філією платформи.

«Я приєднався до Bellingcat у 2015 році і завжди захоплювався баченням Еліота: він створив справді новий тип організації та став піонером у сфері онлайн-досліджень [...], — коментує Христо Грозєв. — Для мене велика честь, що я можу зробити свій внесок у Bellingcat завдяки здобутому досвіду. Я сподіваюся посилити досягнення організації на стратегічному та управлінському рівні».

Еліот Гіґґінс відзначив: «Ми вступаємо в новий етап, який вимагає досвідченого виконавчого директора. Крісто має великий досвід керівництва великими організаціями і дуже добре знає Bellingcat».

Нагадаємо, розслідування Bellingcat постійно здобувають премії і нагороди.

Серед їхніх резонансних публікацій — матеріал про деталі масштабної операції українських спецслужб із захоплення бійців «ПВК Вагнера», катастрофа рейсу MH17 на Донбасі, обстріли російських військ на території східної України, застосування хімічної зброї режимом Башара Асада, отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та опозиціонера Олексія Навального.

У Росії Bellingcat зарахували до переліку іноземних агентів. Журналісти оскаржують це рішенння російського суду як таке, що «суперечить принципам свободи слова та здоровому глузду».

Фото Христо Грозєва: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY