Україна вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму

Україна вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму

22 Січня 2022
4928
22 Січня 2022
14:40

Україна вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму

4928
Віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна назавжди втратила Кримський півострів.
Україна вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму
Україна вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму

МЗС України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в письмовому коментарі для ЗМІ.

«Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору. У зв’язку з цим потребує роз’яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи», – зазначив Олег Ніколенко.

Також в МЗС прокоментували слова Кая-Ахіма Шенбаха стосовно того, що Росія – важлива країна, з якою необхідно підтримувати діалог.

«Навіть намагання зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинно мати свої моральні, політичні та безпекові межі. У цьому випадку ці межі грубо порушені. Вимагаємо публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі», – заявив Олег Ніколенко.

Позицією щодо Криму Шьонбах поділився на конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара. Зокрема. він сказав: «Крим "пішов" і ніколи не повернеться, це факт. І ми повинні керуватись фактичним станом справ, а не емоціями». Він сказав, що Україну та Грузію не варто приймати до НАТО та повідомив, що необхідно дати Росії шансбути на рівних з ЄС і США.

Раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявляла, що Німеччина підтримуватиме Україну шляхом дипломатії.

Скріншот: «Європейська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4928
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ihor
817 дн. тому
Німеччина веде себе як політична хвойда! Не дивно, це традиції. У 1918 вони так само здали Україну Леніну( своєму російському агенту).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду