Після заяв про Крим та НАТО командувач Шенбах подав у відставку  – DW

Після заяв про Крим та НАТО командувач Шенбах подав у відставку – DW

23 Січня 2022
1819
23 Січня 2022
09:31

Після заяв про Крим та НАТО командувач Шенбах подав у відставку – DW

1819
Кай-Ахім Шенбах визнав свої слова «бездумними» та вирішив не завдавати ускладнень Бундесверу і ФРН.
Після заяв про Крим та НАТО командувач Шенбах подав у відставку  – DW
Після заяв про Крим та НАТО командувач Шенбах подав у відставку  – DW

Командувач військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах прийняв рішення подати у відставку та вийти на пенсію. Про це повідомляє DW.

«Я попросив федерального міністра оборони негайно звільнити мене від моїх обов'язків інспектора ВМС», - повідомив Кай-Ахім Шенбах. «Мої бездумні заяви про безпеку та військову політику, зроблені в Індії, спричинюють все більший тиск на офіс», — прокоментував віце-адмірал. «Я вважаю цей крок небхідним, аби не завдавати більше шкоди ВМС Німеччини, Бундесверу, але насамперед Федеративній Республіці Німеччина».

Напередодні промова Кая-Ахіма Шенбаха щодо України викликали дипломатичний скандал. Його виступ на конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара спонукав МЗС України зробити окрему заяву.

Зокрема, адмірал сказав: «Крим "пішов" і ніколи не повернеться, це факт. І ми повинні керуватись фактичним станом справ, а не емоціями». Він сказав, що Україну та Грузію не варто приймати до НАТО та повідомив, що необхідно дати Росії шанс бути на рівних з ЄС і США.

Ці слова спонукали  речника МЗС Олег Ніколенко звернутися до німецького уряду для спростування заяв Кая-Ахіма Шенбаха та уточнення позиції щодо Німеччини.

Скріншот: «Європейська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1819
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду