detector.media
22.01.2022 14:40
Україна вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму
Україна вимагає спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму
Віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна назавжди втратила Кримський півострів.

МЗС України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в письмовому коментарі для ЗМІ.

«Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору. У зв’язку з цим потребує роз’яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи», – зазначив Олег Ніколенко.

Також в МЗС прокоментували слова Кая-Ахіма Шенбаха стосовно того, що Росія – важлива країна, з якою необхідно підтримувати діалог.

«Навіть намагання зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинно мати свої моральні, політичні та безпекові межі. У цьому випадку ці межі грубо порушені. Вимагаємо публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі», – заявив Олег Ніколенко.

Позицією щодо Криму Шьонбах поділився на конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара. Зокрема. він сказав: «Крим "пішов" і ніколи не повернеться, це факт. І ми повинні керуватись фактичним станом справ, а не емоціями». Він сказав, що Україну та Грузію не варто приймати до НАТО та повідомив, що необхідно дати Росії шансбути на рівних з ЄС і США.

Раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявляла, що Німеччина підтримуватиме Україну шляхом дипломатії.

Скріншот: «Європейська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY