Онлайн-книгарні не встигають виконувати замовлення після запуску «єПідтримки»

Онлайн-книгарні не встигають виконувати замовлення після запуску «єПідтримки»

2 Січня 2022
6451

Онлайн-книгарні не встигають виконувати замовлення після запуску «єПідтримки»

6451
Книгарні та видавництва працюють в авральному режимі.
Онлайн-книгарні не встигають виконувати замовлення після запуску «єПідтримки»
Онлайн-книгарні не встигають виконувати замовлення після запуску «єПідтримки»

Запит на книги у передноворічні дні перевищив можливості українських книгарень та видавництв. Там не дають ради такій кількості замовлень та просять зачекати на доставку.

«Такого ніколи не було, навіть на чорні п’ятниці» ділиться враженнями на своїй сторінці у фейсбуці колишня співробітниця Yakaboo Надія Потоцька.

За даними менеджерки Інституту когнітивного моделювання, українському ринку довелося оперувати зовсім іншими обсягами продажів: «Щоденна кількість замовлень книжок зросла втричі у магазинів та найбільших видавництв (якщо рахувати до минулорічної ситуаціі, новорічних свят і тд). Yakaboo кажуть, що 168,4 тисячі книжок проти десь 50000+. Але, підозрюю, що може і більше бути) у Vivat теж говорять про збільшення продажів втричі. Менші видавництва, які хоча б базово потурбувались про інформування клієнтів і промо, мають вдвічі більше продажів від запланованих. Це мільйони книжок у найкращі дні».

Порожні полиці книгарні «Є». Фото: Надія Потоцька/фейсбук

Також Надія Потоцька додає: «Наплив клієнтів настільки великий, що у Yakaboo ліг спочатку сайт, а потім і служба доставки. Три дні замість 1 чи кількох годин по Києву, а з 27 всі замовлення взагалі після НР пообіцяли доставити. Кілька сайтів теж лягли. Спробуйте десь замовити книгу — вам напишуть вибачення, а вже потім деталі. Доставка посунулась на 2-5 днів».

Іван Богдан підкреслює: ви неодмінно отримаєте книжки з Yakaboo, лише з затримкою. Фото: Іван Богдан/Фейсбук

СЕО національної книжкової платформи Yakaboo Іван Богдан зазначив: компанія вирішує поточні проблеми щодо доставки із кожним покупцем. Також він розповів, що співробітники перевантажені: «Завдяки потужностям нашої книжкової платформи ми відпрацьовуємо найбільше навантаження та об’єми замовлень. Майже 250 тисяч книжок вже відправлено, і ми надалі продовжуємо працювати у посиленому режимі. Щодня приймаємо та обробляємо майже 30 тисяч звернень у контакт-центрі, наші оператори на телефонних гарячих лініях та у соцмережах перевантажені, тому не всі ви можете нам оперативно додзвонитись». 

Подібна ситуація й у інших компаніях. Представники книгарні «Є» після сплеску попиту на книги опублікували публічне звернення. Як зазначається, у інтернет-магазині «збільшили технічні потужності, збільшили в рази кількість персоналу та перевели логістичний центр на цілодобову роботу».

У «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», як повідомляється на фейсбук-сторінці видавництва, замовлення довелося опрацьовувати «і вдень, і вночі».

«Наш формат». До пакування книжок долучився навіть засновник видавництва Владислав Кириченко. Відео: «Наш формат»/Фейсбук

«Що з моїм замовленням?» – найперше запитання у переліку чат-ботів видавництва «Наш формат». Тут відразу попереджають: «Наразі обробка замовлень займає більше часу, ніж зазвичай, тож сподіваємось на ваше розуміння і терпіння».

У видавництві детально роз’яснюють, як придбати книжки на «ковідну тисячу», та запрошують поповнювати бібліотеки військових.

Перші виплати «єПідтримки» надійшли українцям 19 грудня 2021 року. За умовами державної програми, вакциновані українці протягом чотирьох місяців можуть витратити тисячу гривень. Вони можуть обирати з поміж квитків до театру, кінотеатру, відвідання концерту, спорту, купівлі книжок чи подорожі Україною.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6451
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
817 дн. тому
Нема попиту - погано. Шалений попит - погано.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду