Завдяки «єПідтримці» книжковий ринок виріс утричі — видавець

Завдяки «єПідтримці» книжковий ринок виріс утричі — видавець

13 Лютого 2022
1935
13 Лютого 2022
09:49

Завдяки «єПідтримці» книжковий ринок виріс утричі — видавець

1935
В інтернет-магазинах та книгарнях втішені прибутками. А от питання збільшення числа співробітників для своєчасної доставки більшість менеджерів вирішили «перекліпати».
Завдяки «єПідтримці» книжковий ринок виріс утричі — видавець
Завдяки «єПідтримці» книжковий ринок виріс утричі — видавець

Українці охоче витрачали «ковідну» тисячу на літературу, і завдяки цьому книжковий ринок виріс втричі у порівнянні з минулим роком, пише «Укрінформ».

«Безумовно, жахливим був 2020 рік, під час якого продаж книжок упав приблизно на 35-40%. У 2021 році падіння трохи пригальмувалося, але воно було. І був дуже сильний хід української влади, коли наприкінці 2021 року запровадили програму "єПідтримка". І ми сьогодні маємо приблизно триразове зростання книжкового ринку в порівнянні з тим самим періодом минулого року», — сказав генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький в ефірі програми «Дисиденти» телеканалу «Дом».

Як відзначив власник харківського видавництва, завдяки програмі «єПідтримка» до книгарень пішли і люди, які раніше не купували книги.

Нагадаємо, запит на книги у передноворічні дні перевищив можливості українських книгарень та видавництв. Там не могли дати ради такій кількості замовлень та відправляли покупки з затримкою.

Оператори контакт-центру Yakaboo приймали по 30 тисяч звернень на добу.

Чимало книгарень у цей період публікували вибачення за несвоєчасну доставку. І лише окремі онлайн-магазини залучили додатковий персонал. 

За даними Мінекономіки, книжки стали найпопулярнішою категорією витрат серед українців, які скористалися державною програмрою «єПідтримка». За даними на 17 січня, до книжкових магазинів надійшло 490 мільйонів гривень, тоді як до кінотеатрів – 386 мільйонів гривень. На театри, концерти та розважальні послуги вакциновані українці витратили 188 мільйонів гривень.

Фото: Yakaboo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1935
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду