Кожара вийшов під заставу 2,7 млн гривень і зобов’язаний носити електронний браслет – прокуратура

Кожара вийшов під заставу 2,7 млн гривень і зобов’язаний носити електронний браслет – прокуратура

24 Грудня 2021
2416
24 Грудня 2021
12:59

Кожара вийшов під заставу 2,7 млн гривень і зобов’язаний носити електронний браслет – прокуратура

2416
Апеляцію на рішення суду у потерпілих та прокурора не прийняли. Прокуратура оскаржить цю відмову.
Кожара вийшов під заставу 2,7 млн гривень і зобов’язаний носити електронний браслет – прокуратура
Кожара вийшов під заставу 2,7 млн гривень і зобов’язаний носити електронний браслет – прокуратура

Ексміністр закордонних справ Леонід Кожара вийшов з-під арешту під заставу у 2,7 мільйона гривень, колишній посадовець зобов’язаний носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.

Пресслужба Київської обласної прокуратури повідомила «Українській правді», що Кожара був звільнений з-під варти 20 грудня. Апеляцію на рішення суду у потерпілих та прокурора не прийняли. Прокуратура оскаржить цю відмову.

На обвинуваченого покладено низку обов’язків:

  • носити електронний браслет стеження;
  • здати закордонні паспорти;
  • прибувати до суду за першою вимогою;
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу прокурора або суду;
  • повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з потерпілими, свідками та експертами по даному кримінальному провадженню.

У прокуратурі наголосили, що продовжують підтримувати публічне обвинувачення в суді за обвинуваченням ексглави МЗС в умисному вбивстві та доводити вину особи у вчиненні злочину.

«Прокуратурою систематично подавалися клопотання з приводу застосування до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави», – додали в прокуратурі.

21 грудня 2021 року адвокат повідомив про внесення за Кожару застави, однак її суму та умови домашнього арешту ексміністра не уточнив.

Кожару обвинувачують у навмисному вбивстві колишнього голови правління телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Інцидент стався у будинку Кожари 21 лютого 2020 року. Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, проте згодом смерть Старицького кваліфікували як умисне вбивство. Леоніду Кожарі висунули обвинувачення і помістили під варту.

Під час обрання запобіжного заходу дружина підозрюваного Марина Козерод заявляла, що Кожара не причетний до смерті Старицького, яка буцімто настала унаслідок нещасного випадку. Однак прокуратура наполягає на іншій версії інциденту, тому Козерод висунули обвинувачення у дачі завідомо неправдивих свідчень.

За даними слідчих, під час застілля з вживанням алкогольних напоїв між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку. Підозрюваний взяв пістолет і завдав потерпілому удар в потилицю, після чого вистрілив йому в голову, від чого Старицький помер на місці.

У березні 2020 року Кожару взяли під варту з альтернативою застави у 14 млн грн. 21 травня того ж року він вийшов із СІЗО, але вже в червні 2020-го його знову заарештували. З того часу він перебував у СІЗО. У липні 2021-го йому зменшили заставу з 14 до 7 млн грн.

Леонід Кожара очолював МЗС України у 2012-2014 роках.

Архівне фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2416
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду