Суд заарештував Леоніда Кожару

Суд заарештував Леоніда Кожару

11 Червня 2020
2525

Суд заарештував Леоніда Кожару

2525
Ексміністра взяли під варту в залі суду.
Суд заарештував Леоніда Кожару
Суд заарештував Леоніда Кожару

Київський апеляційний суд 11 червня взяв під варту колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару, якого підозрюють у вбивстві колишнього керівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького, із альтернативою у вигляді застави понад 14 мільйонів гривень. Про це повідомили в суді.

Суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора – Леонід Кожара перебуватиме під арештом до 17 липня 2020 року.

Нагадаємо, ввечері 21 лютого 2020 року в будинку колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари було знайдено тіло колишнього голови правління каналу «Інтер» Сергія Старицького із вогнепальним пораненням голови. Основною версією його загибелі на той момент вважали самогубство.

Поліція встановила, що на момент смерті у будинку перебувало троє осіб: колишній міністр із дружиною та їхній гість. Усі троє начебто вживали алкогольні напої. Спочатку жінка казала, що перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрелив собі в голову із пістолета господаря. Потім її показання змінились.

22 лютого поліція перекваліфікувала провадження щодо загибелі Сергія Старицького із самогубства на умисне вбивство. 4 березня у справі провели слідчий експеримент.

Поліція 25 березня затримала колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару за підозрою у вбивстві, йому оголосили підозру. Шевченківський районний суд Києва 26 березня 2020 року отримав від правоохоронців клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Леоніду Кожарі. 

27 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Леоніду Кожарі. Його взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 14,1 млн грн. 30 квітня Шевченківський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання про зміну запобіжного заходу Леоніду Кожарі.

Шевченківський районний суд Києва 18 травня 2020 року зменшив заставу до 2,1 мільйонів гривень. 21 травня до суду подали апеляцію на це рішення. Того ж дня Леонід Кожара вніс заставу в 2,1 мільйона гривень і вийшов із СІЗО.

Фото: golospravdy.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2525
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду