Суд допитав дружину Кожари у справі про вбивство Сергія Старицького

Суд допитав дружину Кожари у справі про вбивство Сергія Старицького

30 Вересня 2021
1601
30 Вересня 2021
13:36

Суд допитав дружину Кожари у справі про вбивство Сергія Старицького

1601
Марина Козерод є ключовим свідком загибелі бізнесмена Сергія Старицького в будинку Кожари.
Суд допитав дружину Кожари у справі про вбивство Сергія Старицького
Суд допитав дружину Кожари у справі про вбивство Сергія Старицького

У четвер, 30 вересня, Києво-Святошинський суд завершив допит дружини ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари Марини Козерод. Вона є ключовим свідком загибелі бізнесмена та екскерівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького у будинку Кожари.

Як повідомляє Судовий репортер, засідання з допитом Козерод відбулись 14 і 29 вересня. Козерод у своїх свідченнях наполягає, що Старицький загинув внаслідок нещасного випадку.  

За словами Козерод, після застілля Старицький пішов на кухню, де нібито взяв пістолет господаря будинку, який лежав у шухляді. Як пістолет опинився у кухонній шухляді, дружина міністра не знає.

Козерод стверджує, що Старицький, знаходячись під впливом алкоголю взяв пістолет і хотів вийти на вулицю «постріляти». Вона ж намагалася в нього забрати зброю, але безуспішно, – трапився казус, зброя нібито вистрелила, смертельно поранивши Старицького.

«Просто на секунду він нібито не те щоб втратив свідомість, а позадкував назад і одна секунда і все ...», – стверджує Козерод.

За її словами, Леонід Кожара в цей момент перебував на другому поверсі будинку і не міг зробити постріл. Додамо, що раніше експертиза не виявила на руках Козерод слідів продуктів пострілів. 

Інцидент стався у будинку Кожари 21 лютого 2020 року. Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, проте згодом смерть Старицького кваліфікували як умисне вбивство. Леоніду Кожарі пред’явили звинувачення і помістили під варту.

Під час обрання запобіжного заходу дружина підозрюваного також заявляла, що Кожара не причетний до смерті Старицького, яка буцімто настала унаслідок нещасного випадку. Однак, прокуратура наполягає на іншій версії інциденту, тож Козерод пред’явили обвинувачення у дачі завідомо неправдивих показань.

За даними слідчих, під час застілля з вживанням алкогольних напоїв між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку. Підозрюваний взяв пістолет і завдав потерпілому удар в потилицю, після чого вистрілив йому в голову, від чого Старицький помер на місці.

25 березня 2020 року Кожарі було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Леонід Кожара очолював МЗС України у 2012-2014 роках.

Фото: Судовий репортер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду